Елина Свитолина, която роди първото си дете през октомври миналата

...
Елина Свитолина, която роди първото си дете през октомври миналата
Коментари Харесай

Невероятният рейд на Свитолина не спира

Елина Свитолина, която роди първото си дете през октомври предходната година, се класира за четвърти път в кариерата си за четвъртфиналите на Откритото състезание на Франция по тенис.

В мач от четвъртия кръг украинката победи с 6:4, 7:6(5) рускинята Дария Касаткина след час и 59 минути игра. Въпреки чистата победа на Свитолина, мачът бе доста подравнен, което се дължеше на големия брой неточности, които позволиха и двете тенисистки. Свитолина приключи мача с 42 непредизвикани неточности, до момента в който Касаткина направи даже повече - 46.

Украинката, която сега е на 192-ро място в международната класация, стартира мача чудесно и поведе с 4:1 гейма с два пробива. Касаткина върна единия от тях, само че за поврат в първата част рускинята нямаше сили.

Във втория сет Касаткина първа осъществя брейкбол за 2:0, само че Свитолина съумя да обърне и да поведе с 5:3. Украинката стигна до мачбол при 5:4 гейма на собствен сервис, само че го пропусна и разреши на Касаткина да изравни при 5:5.

Последва нов пробив за Свитолина и втора опция да сервира за мача, само че и този път тя не съумя да завоюва подаването си, което наложи изиграването на тайбрек. В него честите неточности на двете бяха съпроводени и с няколко доста дълги и тежки разигравания. В последна сметка обаче Касаткина изпрати един форхенд надалеч зад крайната линия, което донесе триумф със 7:5 точки за тенисистката от Украйна.

За класиране на полуфиналите на " Ролан Гарос ", което би било първо в кариерата на Свитолина, украинката ще спори с победителката от мача сред американката Слоун Стивънс и Арина Сабаленка от Беларус.

За пръв път в четвъртфиналите на Откритото състезание на Франция ще играе Каролина Мухова. Чехкинята, която през 2021 година игра в полуфиналите на Откритото състезание на Австралия, победи с 6:4, 6:3 рускинята Елина Аванесян, която попадна в главната скица като " щастлива губеща " от квалификациите.

26-годишната Мухова водеше играта през целия мач и реализира 31 печеливши удара, което бе съвсем двойно на 16-те на Аванесян. Чехкинята осъществя и девет от 16-те точки за пробив, които се откриха пред нея, а също така бе подкрепена и от четирите двойни неточности на Аванесян.

За място измежду най-хубавите четири Мухова ще спори с друга рускиня - Анастасия Павлюченкова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР