Елиминирайте вредителите в градината! В днешната статия ще ви споделим

...
Елиминирайте вредителите в градината! В днешната статия ще ви споделим
Коментари Харесай

Борба с вредителите в градината

Елиминирайте вредителите в градината!

В днешната публикация ще ви споделим някои универсални естествени способи за битка с вредителите.

Механично
Дълбокото прекопаване на земята през ранна пролет и късна есен, унищожава подземните галерии и гнезда на вредителите, затруднява храненето и напредването им.

Борбата с вредителите в градината е просто невъзможна, без да се прекопае надълбоко почвата. През вегетативния интервал се предлага почвата да се копае на дълбочина до 15 см.

Капан с тор
Един от най-безопасните и изпитани във времето способи да се отървете от градинските вредители е инсталирането на клопки с оборски тор. Тяхната уязвимост спрямо оборския тор се употребява сполучливо за унищожаване на насекомите от градината.

През есента, се предлага да се създадат дупки с размери 50 * 50 * 50. Напълнете ги с оборски тор, който ще притегли вредителите. Насекомите избират тези ями за зимуване. След като, настъпят ниските температури, ямите се изкопават и боклуците се разпръскват из градината. По това време вредителите са в положение на анабиоза, те се движат постепенно и умират доста бързо поради студа.

През пролетта, могат да се употребяват плитки ями за оборски тор за привличане на гнездящи инсекти. Насекомите избират тези клопки, с цел да снасят яйца, които елементарно можете да унищожите.

Отровна примамка
Препоръчително е да употребявате примамките напролет, до появяването на младите културни растения. За тази цел се употребяват: царевица, пшеница, ръж или ечемик, поръсени с прахообразен инсектицид (1 кг зърна на 50 г препарат).

Бани с маслена или сапунена вода
След като откриете дупките на бръмбарите, е належащо да капнете няколко капки масло в дупката и да налеете вода.

Можете, също по този начин, да употребявате сапунена вода, като разтворите 10 г домакински сапун или 50 г препарат в кофа с вода.

Просто би трябвало да изчакате, до момента в който вредителят излезе от дупката.

Сенчести клопки
През пролетта, насекомите обичат да се топлят на слънце. Разпределете части мрачен материал из градината, които ще се нагреят на слънце, а под тях поставете примамка. Проверявайте клопките всекидневно и унищожавайте вредителите.

Капани с бира и вода
Миризмата на бира притегля доста инсекти и охлювите не са изключение. Можете да хванете бръмбарите, като заровите бутилката, тъй че гърлото да е на равнището на земята.

Напълнете 1/3 от чашата с бира. Покрийте клопката с дървен материал, оставяйки пространство от 1,5 см. Вместо бира можете да налеете вода и да намажете ръба на бутилката с мед.

Бариери
Поповите свине не могат да преодолеят някои физически трудности като пластмасовите бутилки. За да отбраните младите растения, изрежете пръстени от пластмасови бутилки и ги фиксирайте в земята, създавайки трудности на 2-3 см над повърхността на почвата.

Понякога, с цел да се отбрани разсадът, върху стъблото се слага мека гумена тръба, като се внимава тръбата да е над земята.

Вижте още: Народни предписания при простуда

Градинарите предлагат обличането на кореновата система на младите растения в найлонови чорапи. Насекомите не могат да се приближат до огромните корени, а увреждането на дребните корени, които покълват през мрежата, няма да аргументи обилни вреди на растението.

Елиминирайте вредителите в градината с тези безвредни средства!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР