Елхата е най-известният и широко разпространен символ на коледните и

...
Елхата е най-известният и широко разпространен символ на коледните и
Коментари Харесай

10-те най-големи коледни елхи в света

Елхата е най-известният и необятно публикуван знак на коледните и новогодишните празници.

Украсените зелени дръвчета са неделима част от декорацията на всеки дом и всяко обитаемо място.

За да ви потопим в невероятната празнична атмосфера на прелестно украсените градове, ще ви срещнем с местата, където се намират 10-те най-големи коледни елхи в света.

10. Вашингтон, Съединени американски щати

 10-те най-големи коледни елхи в света

Невероятната вашингтонска елха, извисяваща се на девет метра над земята, се намира в Белия дом и на нея се възхищава един от най-могъщите хора в света – президентът на Съединените щати и неговото семейство. Дървото е украсено с 450 наниза от LED светлини и 120 звездни орнамента, които способстват за още по-грандиозния му тип.

9. Цюрих, Швейцария

 10-те най-големи коледни елхи в света

Голямото швейцарско коледно дръвче е гордостта на невероятните коледни тържества в Цюрих. Този солидна елха е украсена с над 7000 Сваровски кристални орнамента, което я прави и една от най-скъпо декорираните елхи в света. Обикновено дървото се построява в емблематичната жп гара на Цюрих – „ Hauptbahnoff “, измежду огромния закрит пазар Коледа, който се организира там.

8. Лондон, Англия

 10-те най-големи коледни елхи в света

Всяка година от 1947 година насам, Норвегия подарява на Англия прелестна коледна елха в символ на признателност за поддръжката им по време на Втората Световна война. Дървото е сложено на Trafalgar Square в Лондон, като с неговото идване нормално се слага и началото на ваканционния сезон за доста лондончани.

7. Сидни, Австралия

 10-те най-големи коледни елхи в света

От 1937 година жителите на Сидни посрещат Коледа с едно в действителност голямо дърво, което се издига до солидните 21 метра и е украсено с 59 000 светлини. В цялостен контрастност с елегантни кристални украшения на Цюрих, жителите на Сидни избират да украсят своето дърво с ярки цветни флуоресцентни лампи. Дървото също по този начин служи като централен детайл на множеството концерти, изложения и други тържества, които се провеждат в града по Коледа.

6. Париж, Франция

 10-те най-големи коледни елхи в света

Най-романтичният град в света ви предлага невероятната композиция от извършване на покупки до пристъп и наслаждаването на съвършената парижка коледна елха! Това солидно дръвче се намира в постройката на Belle Epoque и виси окачено на тавана като полилей. Типично за Франция, елхата на парижани излъчва изтънченост и жанр със своята декорация с кристали на Сваровски.

5. Прага, Чехия

 10-те най-големи коледни елхи в света

Коледата в Стария град на площада в Прага е същинска сбъдната фантазия! Със своя многолюден коледен пазар и невероятна ледена пързалка, той наподобява в действителност възхитително! Сгушена в града, с гигантските си 21,85 метра височина, стои напълно осветената пражка елха, насъбрана с над 100 разнообрази орнамента.

4. Ню Йорк, Съединени американски щати

 10-те най-големи коледни елхи в света

Станалата известната и емблематична от холивудските кино продукции, коледната елха в Рокфелер център в Ню Йорк, се трансформира в един от най-известните забележителности на града! Тя е висока цели 24,38 метра и още веднъж е украсена от горе до долу с кристали Сваровски.

3. Финикс, Съединени американски щати

 10-те най-големи коледни елхи в света

Това голямо, зелено дърво държи върха за най-високата, прясно изрязана елха в Съединени американски щати, побеждавайки даже нюйоркския си сътрудник. Не единствено, че е високо, само че то също прави своя принос за околната среда, тъй като след неговото изрязване биват посадени 12 нови дръвчета.

2. Дортмунд, Германия

 10-те най-големи коледни елхи в света

Жителите на Дортмунд, Германия нямат просто една коледна елха. Вместо това, те са построили едно огромно дърво, състоящо се от 1700 самостоятелни смърчови дървета, насъбрани едно върху друго. Прекрасното декоративно знамение, в целия му искра, е осветено със стотици светлини, а гледката му е същински театър!

1. Рио де Жанейро, Бразилия

 10-те най-големи коледни елхи в света

Елхата тук е необикновена заради това, че не се намира на земята. В реалност, това необикновено дърво плава върху лагуната на Роdrigo de Freitas. Осветено от 3,3 милиона светлини, това прелестно празнично дърво със своите обилни 80,73 метра, държи международния връх на Гинес за това, че е най-голямата плаваща коледна елха в света!

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР