Елена Тотолакова е новият директор на общинското предприятие Дезинфекционна станция,

...
Елена Тотолакова е новият директор на общинското предприятие Дезинфекционна станция,
Коментари Харесай

Бивш кадър на ВиК оглави Дезинфекционна станция

Елена Тотолакова е новият шеф на общинското дружество " Дезинфекционна станция ", основано за битка с комари, кърлежи, гъсеници и други сходни инсекти. Дългогодишната шефка Деспина Гърова е преназначена за зам.-шеф. Преди да поеме директорския пост, Тотолакова работила във ВиК ЕООД, а по-късно - като отчетник в общинското дружество " Чистота ". Новата шефка на " Дезинфекционна станция " сбито заяви, че е приключила биология, химия и микробиология, а също по този начин и курс в Националния център по паразитология и заразни заболявания в София. " Елена Тотолакова се справяше чудесно, само че излезе в майчинство и по-късно стана шеф ", похвали някогашната си подчинена шефът на " Чистота " Иван Стоянов.

С назначението на Елена Тотолакова ВиК се затвърждава като ковачница на съществени фрагменти. В локалния парламент държавното сдружение има трима съветници - шефа на ВиК Спартак Николов и подчинените му Вихър Захов, който дава отговор за сигурността, и Ани Лафчиева (качествен контрол). И тримата съветници стоят един до различен на последния ред в Общинския съвет.

Директорите на общинските предприятия се назначават без конкурс, със заповед на кмета. Навремето " Дезинфекционна станция " беше общинско комерсиално сдружение, само че го преобразуваха в бюджетно дружество за общината сама да се бори с нездравословните инсекти, без да се слага според от частни компании. За трета поредна година обаче " Дезинфекционна станция " наема частна компания за дезинсекция против комари, кърлежи и други инсекти, които повреждат дървета и шубраци. Обществената поръчка е за 300 000 лв. с Данък добавена стойност, като от подизпълнителя се изисква да има съоръжение, в това число пръскачки, генератори за топъл и леден аерозол, и " най-малко пет правоспособни лица по осъществяване на дезинсекция ". С тези пари - 255 000 лв. без Данък добавена стойност - ще се обработват 42 000 дка за период от една година.

От Община Пловдив обясниха, че на предприятието се разпореждат спомагателни площи за обработка и то не може да се оправи единствено.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР