Елена Рибакина в хода на настоящата седмица се завърна в

...
Елена Рибакина в хода на настоящата седмица се завърна в
Коментари Харесай

Драма до последно: Рибакина оцеля срещу 76-ата и ще търси трети пореден успех над Швьонтек!

Елена Рибакина в хода на актуалната седмица се завърна в Тура за WTA 1000 конкуренцията в Индиън Уелс, откакто се нуждаеше от малко време за лекуване на травмата си в кръста, която получи при присъединяване си на шампионата в Дубай предишния месец. Представителката на Казахстан, която е родом от Москва, досега на акцията си в Калифорния реализира победи три двусетови победи, с цел да се класира за четвъртфиналната фаза, където трябваше да срещне една от сензациите в пустинния град - международната номер 76 Каролина Мухова.

Шампионката от Уимбълдън допреди през днешния ден беше изгубила единствения конфликт в съперничеството им, датиращ от 2019-а година, само че след доста борба и себераздаване съумя да вземе своя реванш от чехкинята, като се наложи с крайното 7:6(4) 2:6 6:4, пристигнало за 2 часа и 40 минути на корта. С успеха си Рибакина се класира за полуфиналната фаза в надпреварата, където по всяка възможност ще срещне международната номер едно Ига Швьонтек, в случай че тя преодолее съпротивата на Сорана Кърстя по-късно през днешния ден, като конфликтът им ще е повтаряне от битката им на тазгодишния Аустрелиън Оупън, когато Елена отстрани топ поставената в схемата и след това игра край.

Още през цялото време на дуела подгласничката от Мелбърн загатна за нападателния жанр на игра, който извършва, като търсеше завършващите отигравания и доближи първа брейкбол. Парадоксално или не с оглед видяното, дебютният пробив за мача беше осъществен от чехкинята, която експлоатира неуверения втори сервис на фаворитката и излезе напред в резултата. 

С това си деяние международната номер 76 зададе звук за мощни минути на посрещачите, като опциите за брейк следваха безспирно във всяка от последвалите подавания, преди в последна сметка Рибакина да грабне шанса си в последния вероятен миг, настъпил в десетия гейм, когато избави сетбол и с добитата убеденост навакса пасива си. Оттам насетне шампионката от Уимбълдън взе самодейността на своя страна, като въпреки и сходно на противничката си да изпусна точка за продобиване на частта, то в последвалия тайбрек заличи изоставането си от минипробив и съумя да отмъкне триумфа в откриващия сет.

Както постоянно ставаме очевидци в сходна обстановка, то голям брой тенисистки, считани за новобранец в своите мачове, след сходен процес на събитията свеждат главата си и провалянето за тях става неизбежно, но Мухова сподели напълно друго лице на старта на втората част и очевидно кипеше от мотивация. Чехкинята нямаше никакви терзания с това да се нагърби да дефинира темпото на игра, като в тази си роля се усещаше уверена и скоропостижно причисли към актива си началния удар на международната номер 10. Същевременно успеваемостта на Мухова в моментите ѝ на сервис беше покрай съвършената и тя насочи фокуса си към подаването на представителката на Казахстан, която проби за повторно и по този метод изравни резултата в обособените сетове.

С настъпването на решителната трета част последователно позитивните знаци в представянето на международната номер 76 започнаха да изчезват, откакто подемът ѝ се оказа моментно събитие, което тя не съумя да задържи до края на срещата и фаворитката побърза да се откъсне напред с задатък от брейк. Оттам насетне, придобила още веднъж лидерската позиция на корта, Рибакина не позволи спад в нивото си и докара събитията до законосъобразен процес, подпечатвайки успеха си и класирането за финалната четворка в " Златния щат ".

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР