Елена Рибакина стартира на Уимбълдън като защитаваща титла от Големия

...
Елена Рибакина стартира на Уимбълдън като защитаваща титла от Големия
Коментари Харесай

Рибакина: Няма напрежение, но вирусът ми попречи

Елена Рибакина започва на " Уимбълдън " като защитаваща купа от Големия шлем за първи път в кариерата си, само че международната номер три не усеща напрежение макар вируса и алергията, които попречиха на подготовката й преди началото на шампионата.

Рибакина изненадващо стана първенец предходната година и употребява инерцията да завоюва и други трофеи и да се изкачи нагоре в ранглистата.

Тя доближи до финала на Откритото състезание на Австралия, където загуби от Арина Сабаленка, само че взе реванш, когато сграбчи короната в Индиън Уелс, преди да вдигне трофея в Рим, с цел да се изкачи до най-високото в кариерата си номер три предишния месец.

" Разбира се, тази година е друго. Но не усещам толкоз огромен напън. Важното е, че продължаваме да работим с тима. Те също се пробват да ми оказват помощ, да се приготвям за мачовете. Надявам се, че моето равнище ще остане толкоз високо и ще се трансформира в рутина да пазя трофеи от огромни шампионати ", сподели Рибакина пред кореспонденти.

Казахстанката изигра единствено два мача на трева след отдръпването си от третия кръг на Откритото състезание на Франция, откакто вирусно заболяване я принуди да си вземе отмора.

24-годишната състезателка сподели, че й е лишила цяла седмица, преди да успее да се върне към тренировките на трева и е била принудена да се отдръпна от подгряващия шампионат в Ийстбърн, защото не е била подготвена.

" Подготовката, която направихме, бих споделила, че беше добра, само че въпреки всичко нямаше толкоз часове и работа, които искахме да вложим. Но като цяло мисля, че направихме оптималното, което можахме. Имам алергия, която ми пречи през целия месец май. Взимам хапчета, антихистамини, като всички останали. Вирусът, който хванах, беше, тъй като имунната система беше слаба в този интервал. Но тялото също трябваше да се възвърне, тъй че лиши доста време ", сподели още Рибакина.

Третата сложена в схемата на " Уимбълдън " играе с Шелби Роджърс в първия кръг, а в третия може да срещне първата ракета на България Виктория Томова, в случай че двете доближат до тази фаза./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР