Електроразпределителното дружество "Енерго Про" съобщи, че са регистрирани фалшиви съобщения

...
Електроразпределителното дружество "Енерго Про" съобщи, че са регистрирани фалшиви съобщения
Коментари Харесай

"Енерго Про" сигнализира за фалшиви имейли, които наподобяват фактурите им

Електроразпределителното сдружение "Енерго Про " заяви, че са регистрирани подправени известия по е-поща, които по външен тип наподобяват изпращаните до клиентите на компанията електронни фактури. "Тези известия нямат нищо общо с компанията ", пишат от компанията.

Дружеството поучава своите клиентите да се отнасят с нараснало внимание към получаваните под формата на електронни фактури за електрическа енергия имейли, като обръщат особено внимание на адреса на изпращача.

Електронните фактури, издавани от ЕРП-то, постоянно се изпращат като атачмънт в PDF формат, а имейлът на изпращача наложително е с уголемение @energo-pro.bg. Ако клиент получи електронно известие, което не дава отговор на тези условия, следва да има поради, че то не е изпратено от ЕНЕРГО-ПРО и отварянето му крие риск от заразяване с компютърен вирус написа в известието.

При подозрение в достоверността на имейл, получен от името на ЕНЕРГО-ПРО, може да се направи инспекция на денонощния телефонен номер на компанията 0700 1 61 61.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР