Електроразпределителното дружество, част от групата ЕНЕРГО-ПРО, планира да извърши със

...
Електроразпределителното дружество, част от групата ЕНЕРГО-ПРО, планира да извърши със
Коментари Харесай

ЕНЕРГО-ПРО ще извърши извънредна инспекция на ел.табла в домовете за възрастни хора

Електроразпределителното сдружение, част от групата ЕНЕРГО-ПРО, възнамерява да извърши със лични средства и човешки запас техническа ревизия на основните разпределителни табла и връзките в тях на домове за настаняване на възрастни хора, ситуирани на територията, обслужвана от компанията.

Подобни инспекции не са част от лицензионните отговорности на Електроразпределение Север. Все отново за предварителна защита на нещастни случаи, свързани с потреблението на електрическите съоръжения в домовете, управлението на компанията взе решение да ангажира своите чиновници с тази спомагателна активност. Инспекциите ще са напълно за сметка на ЕРП Север и ще бъдат осъществени след заявяване от съответната институция.

По данни на компанията на територията на Североизточна България има стотици старешки домове. Целта на ЕРП Север е да направи обследванията преди настъпването на зимата и обвързваното с нея захлаждане, съпроводено със снеговалежи. В рамките на своя подготовка за зимния сезон чиновниците на компанията към този момент са инспектирали огромна част от трафопостовете, в това число тези, които зареждат домове за настаняване.

При изключителните инспекции ще бъде направена техническа ревизия на електрическото табло на съответния дом и проверка на връзките в него. В основното разпределително табло на дома ще се извърши проучване с термовизионна камера, след което ще бъдат дадени механически инструкции, в случай че е належащо да се подхващат ограничения, на съответния представител, който участва на инспекцията. Ако електромерът на клиента се намира в разпределително табло, ситуирано на територията на самия дом, още веднъж ще се извърши ревизия и проверка на всички връзки в него, както и ще се употребява термовизионна камера, която да установи дали има проблем с инсталацията.

Домовете за настаняване на възрастни хора, които желаят да заявят безплатна ревизия на тяхна територия, могат да го създадат на телефон 0700 161 61 или на имейл [email protected], като е належащо да посочат лице за контакт, което ще участва по време на инспекцията, както и прецизен адрес на обекта. Служител на ЕРП Север ще се свърже в допълнение с тях, с цел да посочи комфортно време за реализиране на инспекцията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР