Електронните вейп устройства Vuse са по-малко вредни от пушенето на

...
Електронните вейп устройства Vuse са по-малко вредни от пушенето на
Коментари Харесай

Вейповете Vuse намаляват вредата от тютюнопушенето

Електронните вейп устройства Vuse са по-малко нездравословни от пушенето на стандартни цигари. Това демонстрират резултати от едно от най-мащабните до момента изследвания за електронните вейп устройства, в което е оценена водещата марка на БАТ, оповестени от здравното профилирано издание Internal & Emergency Medicine.

В изследването са съпоставени клинични данни на пълнолетни консуматори само на артикули Vuse с тези на пълнолетни пушачи на обичайни цигари. Изследваните консуматори на Vuse имат удобни разлики в биомаркерите за излагане (BoE) и биомаркерите за евентуална щета (BoPH), свързани със болести, породени от тютюнопушенето, спрямо пълнолетните пушачи.

Пълнолетните консуматори на Vuse демонстрират доста по-ниски биомаркери на излагане на главните токсични субстанции в цигарения пушек, избрани от Световната здравна организация (СЗО). Данните показват и удобни разлики при пълнолетните консуматори на Vuse по отношение на пълнолетните пушачи във връзка с всички измерени биомаркери на евентуална щета, като три от тях са статистически значими.

Вейпингът придобива все огромна значителност, защото пълнолетните пушачи търсят различни никотинови артикули с понижен риск. Ето за какво тези резултати са толкоз значими за Vuse, за БАТ и за пълнолетните консуматори, защото те ни разрешават да разберем по-добре действителното позитивно влияние на вейпинга спрямо пушенето “, разяснява доктор Джеймс Мърфи, шеф „ Научни проучвания “ в БАТ.

По неговите думи проучването е посочило ясна разлика сред пълнолетните консуматори, които употребяват Vuse спрямо пълнолетните пушачи и растящия капацитет за понижаване на риска, както и водещата роля на вейпинга в намаляването на вредата от тютюнопушенето.

Бих желал да благодаря на всички, които участваха и помогнаха за провеждането на това изследване. То е още една значима стъпка напред по пътя ни към построяването на A Better Tomorrow “, добави той.

Вейп продуктите са най-широко изследваните и най-приетите други възможности на тютюневите и никотиновите артикули в международен мащаб. Научните данни на БАТ за вейп продуктите са оповестени в над 80 рецензирани профилирани издания и способстват за значимостта на доказателствата в поддръжка на ролята на тази категория артикули за понижаване на вредата от тютюнопушенето. Иновативният темперамент и обсегът на това проучван, което е едно от най-мащабните такива на вейп артикули до момента, дава основна информация за въздействието на вейпинга върху здравето в действителния свят, споделят от компанията.

Vuse е водещ международен бранд за вейп артикули и първата световна марка за вейп артикули с неутрални въглеродни излъчвания. Продуктите Vuse се оферират на 33 пазара, в това число и България, с общо над 10 млн. консуматори по света.
За изследването
Клиничното изследване, в което вземат участие пълнолетни консуматори на Vuse, пълнолетни пушачи, някогашни пълнолетни пушачи и пълнолетни непушачи, обезпечава повсеместен разбор на 17 биомаркера за излагане (BoE) към съществени токсични субстанции от цигарения пушек, биомаркери за евентуална щета (BoH) и физиологични ограничения, свързани със сърдечносъдови положения, респираторни болести и рак.

Пълнолетните участници са в Обединеното кралство, на възраст сред 19 и 55 години и са в положително общо здравословно положение. Включени и изследвани са четири разнообразни групи:
Настоящи пълнолетни пушачи, които са пушили най-малко една година преди скрининга;Ексклузивни пълнолетни консуматори на Vuse (ePod и/или ePen3) в продължение на най-малко шест месеца;Бивши пълнолетни пушачи, които са се отказали от пушенето в продължение на най-малко шест месеца;Пълнолетни непушачи.
Всички пълнолетни участници са изследвани за котинин в урината, биомаркер за излагане на никотин, и издишан въглероден оксид, с цел да се удостовери самооценката им за консумация на никотин и статус на пушач. Групите от извънредните пълнолетни консуматори на Vuse и от някогашните пълнолетни пушачи са изследвани и за биомаркера CEVal, с цел да се подсигурява, че не са пушили цигари през предходните шест месеца.

В допълнение към необятния обсег на оценените BoE и BoPH, друго преимущество на този дизайн на изследването е относително огромният брой участници (n-213), по-голям от всички предходни сходни изследвания за вейп артикули.

За разлика от така наречен „ надлъжни “ изследвания, при които участниците посещават голям брой пъти една клиника за нескончаем интервал от време, участниците в това изследване посещават една клиника за едно денонощие, където клиничните служащи проучват дъха, урината и кръвта им, с цел да измерят BoE и BoPH, както и да извършат други клинични измервания, свързани със здравето.

Пълнолетните участници употребяват личните си Vuse артикули и марки цигари и вземат участие с типичната си приложимост на продуктите за 24-часовия интервал на изследването. Начинът на приложимост и цялостното ползване на пълнолетните участници не са следени по време на изследването, защото задачата е да се оценят измерените въздействия измежду хора, които употребяват продуктите по нормален метод, а не следено.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР