Електронните цигари са близо два пъти по-ефикасни от никотиновите заместители

...
Електронните цигари са близо два пъти по-ефикасни от никотиновите заместители
Коментари Харесай

Електронните цигари са близо два пъти по-ефикасни от никотиновите лепенки и дъвки

Електронните цигари са близо два пъти по-ефикасни от никотиновите заместители като лепенки, таблетки, спрейове и дъвки в подпомагането на пушачите да се откажат от нездравословния недостатък, съобщи Ройтерс, базирайки се на резултатите от английско изследване.

Изследването на експерти от университета "Куин Мери " в Лондон е обхванало близо 900 пушачи. Резултатите демонстрират, че след една година 18 % от участниците, които са употребявали електронни цигари, са съумели да се преборят с порока. За съпоставяне - единствено 9,9 % от изследваните лица са се справили благодарение на никотинови заместители.

"Това е чудесна вест за пушачите, които желаят да откажат цигарите. Резултатите са безапелационни ", споделя Ричард Мийч от Мичиганския университет в Съединени американски щати, който е изследвал електронните цигари, само че не е взел участие в актуалното изследване.

Според редица здравни специалисти електронните цигари в действителност са сполучлив асистент на пушачите в опитите им да се преборят с порока. Научната общественост обаче е разграничена във връзка с евентуалната изгода от тях за публичното здраве.

Установеният резултат в актуалното проучване е по-силно изразен спрямо предходни сходни тествания за действието на електронните цигари. Това евентуално се дължи на обстоятелството, че в него са включени пушачи, които са потърсили помощ, получили са поддръжка и им е била предоставена опция за избор.

Друго допустимо пояснение за по-високата успеваемост на електронните цигари е, че те разрешават на хората да нагласят по-добре никотиновите дози съгласно самостоятелните си потребности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР