Електронните търговци могат да издават онлайн бележка, вместо касов бон,

...
Електронните търговци могат да издават онлайн бележка, вместо касов бон,
Коментари Харесай

Онлайн търговците няма да издават касови бележки

Електронните търговци могат да издават онлайн записка, вместо касов бон, за осъществените от тях продажби, без за това да им е належащо физическо фискално устройство. Това оповестяват от Национална агенция за приходите.

Условие за този различен метод за отчитане на продажбите е заплащането за покупката да е неприсъствено - с кредитна или дебитна карта, като документът ще бъде изпращан на клиентите по имейл.

Национална агенция за приходите разяснява: Няма да се удължи срокът за касовите апарати

Бележките се издават посредством профилиран програмен продукт и би трябвало да съдържат наложителни реквизити, като данни за търговеца, неповторим номер на потребителската поръчка, референтен номер на финансовата трансакция, QR код.

От Национална агенция за приходите припомнят, че от 1 август започва новата електронна услуга "Подаване на типов одиторски файл от лицето по член 3, алинея 17 от Наредба 18/13.12.2006 година ". Чрез нея онлайн търговците, избрали различния метод за отчитане на продажбите, ще подават ежемесечно към приходното ведомство информация за направените поръчки, по които са осъществени доставки на артикули и услуги, спазвайки новите условия на наредбата.

Доставчиците на платежни услуги също подават информация към Национална агенция за приходите, която се отнася за платежните сметки, предоставени виртуални POS терминали и осъществените преводи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР