Електронни касови бележки ще заместят хартиените в определени икономически сектори,

...
Електронни касови бележки ще заместят хартиените в определени икономически сектори,
Коментари Харесай

Електронните касови бележки ще заместят хартиените в някои сектори

Електронни касови бележки ще заместят хартиените в избрани стопански браншове, стана ясно на следващото съвещание на работната група за внедряване на софтуерна фискализация. В околните дни ще се обсъдят съответни текстове за законодателни промени.

Бизнесът и приходната организация към момента работят по прецизиране на текстовете за електронни касови бележки, като в общия случай – извършване на покупки през електронен магазин в България, процесът е към този момент обяснен, изясни Веселин Трифонов от приходната организация.

„ В магазина има количка, в която се избират артикули, записва се потребителят, дава си данните, по-късно завършва поръчката, избира метод за заплащане и процесът завършва. За тези типичен електронни магазини съгласно нас този режим е на 100% използван “, сподели той.

Засега остава проблем тематиката с електронната фискализация при продажбите от огромните интернационалните магазини. И още – в случай че един търговец има и физически, и електронен магазин.

„ Ние не виждаме тук проблем. Продажбите, които този бизнес, този търговец правят през електронния си магазин да бъдат предмет на софтуерна фискализация, а към този момент физическият търговски обект да си фискализира продажбите, както и до момента – посредством физическо фискално устройство “, сподели Трифонов от Национална агенция за приходите.

Бизнесът предлага да се употребяват платформите, в които потребителите имат сметки поради банковите си карти.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР