Електронната система за записване за ваксинации измести така наречените Зелени

...
Електронната система за записване за ваксинации измести така наречените Зелени
Коментари Харесай

Записани за ваксинация в е-системата не идват, а нерегистрирани отпращат

Електронната система за записване за имунизации измести по този начин наречените " Зелени коридори ". Да се имунизират към този момент могат единствено хора записали се в платформата his.bg. Така обаче темповете на имунизация спаднаха, тъй като доста хора не се явяват.

Във ВМА процентът на неявилите се е към 50 и екипите споделиха, че работят на 1/5 от потенциала си. Друг проблем е, че хората които желаят да изчaкат доставката на РНК ваксина, би трябвало да се записват отначало в системата, а часове съвсем няма до края на месеца, съобщи.

За София в системата са се записали към 30 000 души. Много от тях са показали, че желаят да се ваксинират в РНК ваксина, която сега не е налична.

Саня Обретенова беше от първите имунизирани, само че не е удовлетворена.

" Аз желаех с РНK да се вaксинирам, тъй като доста звук се подвигна около " Астра Зенека " и просто внесе ужас за мене, дали е положително и дали ще има успеваемост след това ", сподели Саня Обретенова.

За април към момента няма удостоверение за една от имунизациите, сподели на днешния брифинг здравния министър и разясни, че по този начин е доста мъчно да се направи имунизационна тактика.

" И аз желая да имаме по 500 000 дози по метода, по който сме ги декларирали, но просто не идват ", сподели здравният министър Костадин Ангелов.

Пред " Пирогов " имаше и хора, които желаеха да се васкинират без да имат записан час, само че не бяха позволени. Други пробваха да вземат мястото на някой отказал се, само че и това не беше допустимо. Оказа се, че на по-възрастните им е мъчно да работят с сходни електронни платформи и търсят помощ.

" Помолих синът ми, че е по-добър с компютрите и по този начин успяхме за 1 -вия ден да се запишем ", сподели Иванка Маркова.

Не толкоз умерено се случваха нещата във Варна. Десетки хора чакаха пред имунизационния кабинет в Регионалната здравна ревизия. Някои от тях бяха пристигнали за първа доза и имаха час, само че се смесиха с такива които чакат за втора дози.

И във Варна се оплакаха, че работят под потенциала си. В 5-то ДКЦ да вземем за пример работят 2 лекарски и два имунизационни екипа за 4 индивида. Иначе в РЗИ от 92-ма записани са пристигнали 92-ма.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР