„Електронната идентификация трябваше да направи мобилният телефон равностоен на личната

...
„Електронната идентификация трябваше да направи мобилният телефон равностоен на личната
Коментари Харесай

Изборите може да забавят електронната идентификация frognews.bg

„ Електронната идентификация трябваше да направи мобилният телефон равносилен на персоналната карта, с която да се обезпечи достъп до услуги. В момента с създаването се занимава „ Информационно обслужване “, само че то ще е заето с изборите “, уточни той пред дребното депутати, пристигнали за съвещанието.

„ Системният план е подготвен, признат, тъй че там се напредва. Решението на Министерски съвет за електронната идентификация е със период до края на годината. Предвид форсмажорното събитие – избори, което окупира огромна част от потенциала на „ Информационно обслужване “, може да има там малко закъснение с месец-два “, предизвести Божанов.

„ С ЦИК ще бъде разискван и методът, по който партиите да получат кода от машините за гласоподаване “, сподели още той.

„ На тези срещи трябваше да уточним процеса, по който да бъде възложен кодът на участниците в избори. Надявам се това, което сме предложили като текст, тъй като специалисти в министерството работиха по този развой да бъде признат от ЦИК като решение в последна сметка, и на идващите избори аз и вие да отидем и да погледнем кода на машините “, добави министърът в оставка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР