Електромобилите могат да бъдат опасни за движението по пътищата, тъй

...
Електромобилите могат да бъдат опасни за движението по пътищата, тъй
Коментари Харесай

Проф. Мермерски: Електромобилите могат да бъдат много опасни по пътищата

Електромобилите могат да бъдат рискови за придвижването по пътищата , защото са по-тежки и надлежно имат по-дълъг спирачен път . Освен това в избрани условия те могат да се възпламенят, а гасенето им е съвсем невероятно .

Това стана ясно от думите на професора по органична химия проф. Йонко Мермерски в ефира на радио „ Фокус “. 

„ Един електрически автомобил, съпоставен със същата категория автомобил с мотор с вътрешно горен, тежи със стотици килограми повече. Само неговата батерия е 800 кг, което се равнява на 12 пасажера в автомобила. По този метод спирачният му път е дълъг, колкото този на дребен камион. Това в ръцете на един шофьор-любител е значителен проблем “ , съобщи проф. Мермерски.

Друг проблем е фактора с неналичието на звук при тези коли, което може да бъде рисково най-много за пешеходците, велосипедистите, хората с тротинетки и децата . В момента даже се употребяват приложения, които да основават някакъв звук и по този метод да предизвестяват , че автомобилът наближава. 

Относно запалването проф. Мемерски изясни, че литиевата батерия в автомобила може да пламне , в случай че се дехерметизира. В подобен случай огънят не може да бъде загасен с елементарен пожарогасител, а би трябвало да се употребява пясък и други инертни материали . Поради тази причина в огромна част от многоетажните паркинги достъпът за електрически автомобил и е неразрешен, защото има заплаха от пожар

Според проф. Мермерски броят на електрическите автомобили в България и в международен мащаб няма да се усили доста , защото литият на планетата е стеснен и сега той не доближава за направата на задоволително акумулатори

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР