Електрическият камион Tesla Semi измина над 1700 километра за 24

...
Електрическият камион Tesla Semi измина над 1700 километра за 24
Коментари Харесай

В независим тест електрическият товарен автомобил Tesla Semi за едно денонощие измина над 1600 километра

Електрическият камион Tesla Semi измина над 1700 километра за 24 часа в самостоятелен тест на Северноамериканския съвет за успеваемост на товарните транспорти (NACFE).

Три от електрическите камиони на компанията участваха в програмата Run on Less. Тестовете бяха извършени в продължение на 18 дни. Третият тестван Semi измина 1731 км за един ден, като спираше три пъти за в допълнение зареждане.

NACFE не показва точното тегло на товара, който електрическият камион е превозвал. Съветът отчасти е завършил събирането на данни за изследването и NACFE ще разгласява в бъдеще спомагателни изводи въз основа на тази информация.

Идеята за електрически камиони беше посрещната скептично от редица високопоставени персони. Бил Гейтс бе един от тези, които се съмняваха. Според него напълно електрическите транспортни средства като Tesla Semi евентуално в никакъв случай няма да бъдат употребявани всеобщо, защото батериите на камионите ще се окажат прекомерно тежки.

Tesla показа серийно създаваната версия на Semi в края на 2022 година След това компанията изпрати първата партида електрически камиони на разнообразни клиенти за тестване. Производителят към момента не разкрива информация за общата оптималната маса (GVWR) на Semi и вариантите за потенциала на батериите на Semi.

През декември предходната година Tesla разгласява видеоклип, показващ по какъв начин електрическият камион изминава над 800 км с цялостен товар от 37 тона с едно зареждане. Semi стартира пътуването с равнище на заряд от 97% и го приключи с 4%. Средно камионът е изразходвал по 1,2 kW⋅h електрическа енергия на километър.

Това лято Tesla стартира да конфигурира мобилните зарядни станции Megacharger за Semi в Съединени американски щати. Мощността на тези зарядни станции е 375 kW. По-рано компанията разгласи, че за пълноценна стационарна зарядна станция за електрически камиони ще бъде употребена технология за свръхбързо зареждане с потенциал 1 MW въз основата на четвъртото потомство Supercharger. Такива ЕЗС ще могат да зареждат Semi за 30 минути, осигурявайки пробег от 640 км.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР