Електрическите тротинетки са извън закона“ към момента, необходим е регламент

...
Електрическите тротинетки са извън закона“ към момента, необходим е регламент
Коментари Харесай

Експерт: Електрическите тротинетки в България са извън закона! Трябват ограничения за възрастта и скоростта

Електрическите тротинетки са „ отвън закона “ все още, нужен е правилник за потреблението им. Това сподели за утринния блок „ Добро утро, България “ на Радио „ Фокус “ инж. Богдан Милчев, член на УС на Института за пътна сигурност. Това е актуален метод за напредване, само че подвижността изисква правила, изясни той.

Тротинетките не би трябвало да бъдат забранявани, а да бъдат контролирани, съобщи инж. Милчев. По думите му обаче сега няма институция, която да бъде виновна за потреблението на новите транспортни средства у нас.

“За потреблението на електрическите транспортни средства би трябвало наложително да бъде въведено възрастово ограничаване, защото възрастта подготвя и по-добри знания на разпоредбите за придвижване по пътищата и усещането става все по-отговорно. Когато тези електрически транспортни средства се карат в паркове, градинки и пешеходни зони, скоростта им би трябвало да бъде лимитирана. В същото време когато те се движат по пътищата е нужно да съблюдават избрани правила. Би следвало да има и знак за такова транспортно средство – къде е неразрешено или позволено да се движи. Ние нямаме такива регламенти. Най-често в Европейски Съюз електрическите тротинетки се движат по разпоредбите на велосипедистите ”, изясни инж. Богдан Милчев.

Той сподели още, че държавната администрация инициира срещи по отношение на тротинетките, само че Института за пътна сигурност не взе участие в дебатите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР