Електрическите скутери се налагат като доста практично средство за градски транспорт. Но

...
Електрическите скутери се налагат като
доста практично средство за градски
транспорт. Но
Коментари Харесай

Електрическите скутери и алкохолът в Германия – същите наказания като за шофьорите

Електрическите скутери се постановат като доста практично средство за градски транспорт. Но не трябва да се не помни, че когато се употребяват, каращите ги /в Германия/ попадат под същите удари и ограничения на закона както водачите на автомобилите.

Това значи, че всеки, който кара електрически скутер в пътния трафик с 0,5 до 1,09 промила алкохол в кръвта, ще получи глоба от 500 евро, четири седмична забрана за шофиране и две наказателни точки, напомня Томас Вагнер, началник на Службите за оценка на годността на водача в Dekra.

Също по този начин е значимо, че с 1,1 промила алкохол в кръвта или повече, това към този момент е криминално закононарушение. В този случай шофьорската брошура ще бъде отнета поне за една година. Освен това наказателните точки стават три, а също по този начин съществува риск от санкция или затвор. Ако други участници в придвижването са застрашени, тези наказания се ползват от едвам 0,3 промила.

Важно е, чe начинаещите водачи по време на пробния интервал и водачите под 21-годишна възраст въобще нямат право да пият алкохол, в случай че желаят да се приберат вкъщи с е-скутер, велосипед или моторно превозно средство. Нарушенията се наказват с санкция от минимум 250 евро и наказателна точка. По време на пробния период, в случай че още веднъж е използван алкохол, изпитателният интервал също се удължава от две на четири години. Задължителен става и специфичен “усъвършенстващ ” семинар за ваша сметка.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР