Електрическите автомобили играят все по-важна роля в тестовата програма на най-големия немски

...
Електрическите автомобили играят все
по-важна роля в тестовата програма на
най-големия немски
Коментари Харесай

Тест-балансът за 2020 на ADAC – електричките и хибридите на челните места!

Електрическите коли играят все по-важна роля в тестовата стратегия на най-големия немски авто клуб ADAC. През предходната година клубът сложи под „ микроскопа “ общо 95 автомобила и 38 от тях бяха с различно задвижване. Вече е време е за равносметка и тя бе направена от експертите на клуба.

В тестванията на ADAC електрическите и хибридните транспортни средства се нареждат на челните места и в трите сценария за съпоставяне: било то във физическите проби на коли, в сравнението на цената и ефективността или в Ecotest.

С оценка 1.9 Audi e-tron Sportback и Porsche Taycan 4S оглавяват тестовия лист в тестванията за автомобили на ADAC. И двата модела убеждават освен с електрическото си задвижване. С измерен пробег от 400 километра, доста вътрешно пространство, голям потенциал за бързо зареждане и много добър комфорт на окачването, те са изключително подобаващи за ежедневна употреба.

Класирането е друго, в случай че оценките от автотеста се компенсират спрямо разходите (съотношение 1: 1). E-up на VW! (Клас 1.9) оглавява листата, следван от други автомобили с различни задвижвания (Клас 2.0): Honda Jazz, Peugeot e-208 и SEAT Mii electric. В допълнение към положителната технологична оценка, екологичният бонус, който се предоставя за електрически и вградени устройства и понижава фактора на разходите.

Икономичността и чистотата са критериите за оценка на ADAC Ecotest. Пет звезди, най-големият брой, се постигат почти извънредно от малки електрически транспортни средства, чийто баланс на ползване е брилянтен. Hyundai Ioniq Elektro, VW e-up!, идентичният му Seat Mii electric и електрическият Mini Cooper SE са възнаградени за ниската си консумация на сила и ниски излъчвания на CO2 и замърсители.

Следователно, по-големите и по-тежки електрически транспортни средства с по-голям разход на сила и се справят по-зле: Audi e-tron 55 Sportback и Mercedes EQC с разход от 24,4 кВтч / 100 км (Audi) и 27,6 кВтч / 100 км (Mercedes) не надвишават оценката от три звезди.

Plug-in хибридите се представят непоследователно в ADAC Ecotest: огромните и тежки коли като BMW X5 и Mercedes GLE не се превръщат в екологични коли даже и с plug-in технология и получават единствено по една звезда.

Зареждаемите хибриди Volvo V60 и Hyundai Ioniq, които имат невисок разход (Hyundai: 3,1 литра Super и 8,0 кВтч електрическа енергия на 100 километра) и добър надзор на излъчванията (Volvo), доказват, че нещата също могат да бъдат различни с оценката си от четири звезди.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР