Ел Салвадор предлага 5000 безплатни паспорта“ на висококвалифицирани работници от

...
Ел Салвадор предлага 5000 безплатни паспорта“ на висококвалифицирани работници от
Коментари Харесай

Ел Салвадор предлага 5000 паспорта на квалифицирани чуждестранни работници

Ел Салвадор предлага 5000 „ безвъзмездни паспорта “ на висококвалифицирани служащи от чужбина, разгласи президентът Найиб Букеле в събота в последния си опит да подтиква стопанската система на страната с задгранични вложения.

Учени, инженери, лекари, художници и философи ще получат „ цялостен статут на жители “, в това число права на глас, сподели президентът в изказване, оповестено на X.

Ел Салвадор също ще подкрепи тяхното пренасяне, като отстрани налозите и цените върху „ пренасяне на фамилии и активи “ като съоръжение, програмен продукт и интелектуална благосъстоятелност.

През 2021 година Ел Салвадор одобри биткойн като законно платежно средство дружно с щатския $. Но Международният валутен фонд неведнъж предлага на страната да се откаже от криптовалутата, базирайки се на опасности, в това число висока волатилност.

Миналата година законодателното заседание утвърди закон за миграцията, предопределен да форсира поданството на чужденци, които поддържат стратегии за обществено и икономическо развиване, като подаряват биткойни, заяви Ройтерс.

Букеле също по този начин управлява брутална и необятно подложена на критика принуда против престъпността, за която той твърди, че доста е подобрила сигурността, само че съперниците споделят, че е довела до широкомащабни нарушавания на човешките права, в това число всеобщи арестувания и хипотетични изтезания в пандизите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР