Еквадорски служители казват, че шестима колумбийци, арестувани като предполагаеми убийци

...
Еквадорски служители казват, че шестима колумбийци, арестувани като предполагаеми убийци
Коментари Харесай

Съобщава се, че шестима колумбийци, държани за убийството на кандидата за президент на Еквадор, са убити в затвора

Еквадорски чиновници споделят, че шестима колумбийци, задържани като хипотетични убийци на претендент на президентските избори в Еквадор през август, са били убити в затвор в Гуаякил

От Асошиейтед прес, 7 октомври 2023 година, 00:14 Избрани са били убити в петък в затвор в Гуаякил, оповестиха публични лица, без да дават детайлности за случилото се.

Управата на пандиза сподели единствено, че шестима пандизчии, убити в пандиза Litoral, са мъжете, „ упрекнати в убийството на някогашния претендент за президент Фернандо Вилависенсио “. То ги разпознава като Джон Грегоре Р., Андрес Мануел М., Адей Фернандо Г., Камило Андрес Р., Сулес Осмини К. и Хосе Нейдер Л.

По-рано организацията заяви, че " вътре в пандиза е станало събитие " и шестима души са починали. Литорал е най-големият затвор в Еквадор и се счита за един от най-опасните, защото е сцена на няколко протеста със смъртни случаи през последните три години.

Убийствата пристигнаха като закононарушение на прокурора Службата беше покрай края на стадия на следствие на убийството на Вилависенсио, който беше убит на 9 август, до момента в който напускаше политически протест.

59-годишният остарелият политик не беше считан за любимците, само че убийството измежду бял ден по-малко от две седмици преди вота беше шокиращо увещание за скока на престъпността, обхванал Еквадор. Той заяви, че е бил заплашван от филиали на мексиканския наркокартел Синалоа, една от многото интернационалните проведени незаконни групи, настоящи в Еквадор.

Предполагаемите убийци на Вилависенсио бяха хванати часове откакто закононарушение и е наложено превантивно задържане. Други шестима души също са задържани по съмнение за присъединяване.

Въпреки че управляващите не разгласиха информация за убийствата в петък, локалните медии споделиха, че гибелта е настъпила в павилион 7, който чиновници споделиха, че е доминиран от локалната тайфа Los Choneros, водена от Adolfo Macías. В предизборната си акция Вилавиченсио непосредствено жигосах Масиас като създател на закани против живота му.

Президентът Гилермо Ласо, който е отвън страната, написа в обществените мрежи мрежа X, по-рано наричана Twitter, че ще се върне в Еквадор, с цел да се погрижи за незабавния случай.

„ Нито съучастничество, нито прикриване, истината ще бъде известна тук “, сподели той.

Еквадор организира балотаж на президентските избори на 15 октомври, в който се изправят двамата най-хубави в гласуването през август - лявата Луиза Гонсалес и някогашният народен представител Даниел Нобоа, който е наследник на бананов магнат.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР