Еквадор обяви вдигането на руската забрана за внос на банани,

...
Еквадор обяви вдигането на руската забрана за внос на банани,
Коментари Харесай

Еквадор се отказа да праща оръжия за Украйна, Русия вдигна забраната за еквадорски банани

Еквадор разгласи повдигането на съветската възбрана за импорт на банани, наложена под претекста за съществуването на инсекти вредители, само че действително, дължаща се на оповестеното от Кито желание да обмени със Съединени американски щати остаряло руско военно съоръжение, което Вашингтон има намерение след това да достави на Украйна, оповестява Българска телеграфна агенция.

„ Добра вест: 100 на 100 от износа на еквадорски банани към Русия към този момент се реализира “, написа в обществената мрежа „ Екс “ (X) еквадорската министърка на производството Сонсолес Гарсия.

Тя посочи, че Москва е разрешила „ възобновяването на стокообмена с петте компании, който бе спрян “ на 5 февруари от Руската работа за ветеринарен контрол.

Русия е втората най-голяма дестинация за еквадорските банани с 21 на 100 от общия експорт след Европейски Съюз (28 на сто), съгласно Асоциацията на експортьорите на еквадорски банани (AEBE).

Ограничителната мярка бе наложена, откакто еквадорският президент Даниел Нобоа разгласи на 10 януари да одобри офертата на Вашингтон за замяна на остаряла руска техника против ново потомство американски оръжия на стойност към 185 милиона евро.

Съединени американски щати прецизираха, че руските оръжия от Еквадор ще бъдат изпратени след това на Украйна, с цел да й оказват помощ във войната с Русия.

Това двустранно съглашение провокира гнева на Москва.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР