Ексцентричният японски милиардер Юсаку Маезава търси 8 доброволци, които да

...
Ексцентричният японски милиардер Юсаку Маезава търси 8 доброволци, които да
Коментари Харесай

Милиардер търси 8 пътници до Луната

Ексцентричният японски милиардер Юсаку Маезава търси 8 доброволци, които да полетят с него към Луната и да останат в историята като първите хора на частен галактически полет до естествения сателит на нашата планета.

Пътешествието ще продължи към една седмица и е планувано за 2023 година, а пасажерите ще бъдат посрещнати на борда на ракетата Starship на SpaceX, която сега към момента е на фаза тестване в Бока Чика, американския щат Тексас.

Достигането до Луната ще отнеме три дни, след което корабът ще направи противоположен завой и ще се насочи назад към Земята, съобщи Fox Business.

Хора от целия свят могат да аплайват за място на задачата dearMoon, като могат да се записват за присъединяване до 14 март.

Маезава, който е създател на компанията за фешън онлайн шопинг Zozo, има единствено две условия към претендентите – отивайки в Космоса, да се стремят да „ разширят лимитите “, с цел да оказват помощ на „ по-голямата част от обществото “, както и да са подготвени да окажат поддръжка на останалите членове на екипажа на ракетата, които „ споделят сходни желания “.

Според основателят на SpaceX, Илон Мъск, полетът ще е задоволително безвреден, защото авио-космическата компания възнамерява да реализира няколко галактически полета със Starship, преди да изстреля апарата с хора на борда.

По-рано тази година различен милиардер, Джаред Айзъкман, разгласи набирането на екипаж от трима души, които да го съпроводят на полет до Марс, сбъднат още веднъж взаимно със SpaceX.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР