Екстремните метеорологични събития в края на октомври и невижданите от

...
Екстремните метеорологични събития в края на октомври и невижданите от
Коментари Харесай

Щетите от наводненията в Италия възлизат на поне 1 милиард евро

Екстремните метеорологични събития в края на октомври и невижданите от десетилетия наводнения в една от най-предпочитаните туристически дестинации - гр. Венеция доведоха до вреди, които се правят оценка на пръв взор за над 1 милиард евро.

В края на октомври мощни ветрове, достигащи до 110 благи в час, и мощен дъжд опустошиха елементи от Италия, причинявайки, с изключение на трагичните наводнения във Венеция, свлачища, които са прекъснали пътищата да обособени обитаеми места. Всъщност съвсем цялата италианска територия е потършевша от извънредно неприятно време, обвързван с изцяло необикновени метеорологични феномени. Падащите дървета са умъртвили няколко души и са унищожили коли или други парцели, до момента в който в Рим имаше мощна градушка, която покриваше някои пътища, защото снегът причиняваше освен трафичен безпорядък в някои региони на столицата, само че и наводнения в долните елементи на града. Една тежка стихия, породена от торнадо, провокира талази с височина над 10 метра, която нанесе вреди в яхтеното пристанище на Рапало, Северна Италия и повреди стотици яхти.

Освен в Северна Италия съществени вреди от наводнеията понесоха и жителите на Сицилия, като тения рамер следва да бъде уточнен

Броят на жертвите след тези извънредно тежки метеорологични условия в Италия доближи 29 жертви в цялата страна.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР