Екстрадираният от Германия заподозрян Северин Красимиров ще бъде настанен на

...
Екстрадираният от Германия заподозрян Северин Красимиров ще бъде настанен на
Коментари Харесай

Цачева категорична, че Северин Красимиров няма да има луксозна килия

Екстрадираният от Германия обвинен Северин Красимиров ще бъде настанен на място, което да дава отговор на всички условия на Европейския съюз. Със сигурност няма да е първокласно помещение . Това съобщи правосъдният министър Цецка Цачева, съобщи БГНЕС.
„ Гарантирано ще има 4 кв. метра повърхност, хигиеничен възел, и ще бъдат изпълнени от страна на Главна дирекция „ Изтърпяване на наказванията “, обясни министърът. Същата дирекция ще конвоира през днешния ден Северин от летище София до Русе. Цачева отхвърли детайлности по превозването на арестувания.
Очаква се Красимиров да кацне в 18:30 часа на столичното летище. От аеропорта показаха, че нямат отношение по организацията на конвоя, защото това е обвързване на Министерство на вътрешните работи.

Искам да поясня, че извършената социална поръчка от Агенцията по вписвания на 12 октомври за закупуване на спомагателен масив, който да поеме информацията на Търговския указател, се постанова заради нуждата голямо количество информация, 80 терабайта, които по напътствие на Прокуратурата следва да се съхраняват за потребностите на следствието, разяснява още Цачева, представена от организация " Фокус ".
„ Това не е база данни от Търговския указател, а метаданни. Проследяването на стъпките малко преди срутва и по-късно осъществените дейности по възобновяване функционалността на регистъра “, изясни тя. „ Към момента профилираните служби, прокуратурата и ДАНС, правят инспекция, от която цялото общество чака отговорите “, разяснява Цецка Цачева.
„ Обществената поръчка ще подсигурява в допълнение дисково пространство за потребностите на Търговския указател, до момента в който Агенцията по вписванията е задължена да съхранява голям размер информация. Тя не е нужна за действието на Агенцията и регистъра, само че е за потребностите на следствието “, уточни правосъдният министър.
Попитана има ли заплаха Търговският указател още веднъж да блокира, Цецка Цачева посочи: „ Не, не съм известена. Тогава, когато постъпи съответна информация, обществото ще бъде известено “. „ Информацията, която имам, е, че се съблюдават всички софтуерни правила с гарантиране архивиране на още две копия. Затова е обезпечена техническа опция “, сподели още Цачева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР