Екстрадирането в Америка на българката Ирина Дилкинска, която е работила

...
Екстрадирането в Америка на българката Ирина Дилкинска, която е работила
Коментари Харесай

Режисьорът на филма за Ружа Игнатова: Дилкинска е била човекът ѝ за пране на пари

Екстрадирането в Америка на българката Ирина Дилкинска, която е работила за криптокралицата Ружа Игнатова, още веднъж отвори тематиката за това къде е тя и дали е жива, откакто е в неопределеност повече от пет години. Броят на ощетените и заведените каузи не престават да порастват като сумата надмина 4 милиарда $. 

Ирина Дилкинска е била индивидът за пране на пари на Ружа Игнатова. Тя е била виновна дружно с други да построи мрежа от компании по целия свят, с цел да пере парите на жертвите на измамата, прехвърляла е парите по разнообразни мрежи. Това сподели пред NOVA режисьорът на кино лентата за криптокралицата - Йохан декор Мирбах. 

Тя е била публично на чело на правния отдел, твърди декор Мирбах. Той изясни, че разполага с вътрешни документи, в които Дилкинска е посочена под номер 9 във фирмената листа. “След изгубването на Ружа тя е станала още по-важна. Работила е още 2 години за OneCoin и по-късно е завършила ”, описа режисьорът. Той я определи като “важен човек за цялата мрежа ”. 

Освен в листа със чиновници, името на Дилкинска участва и на доста вътрешни документи на OneCoin. “Това демонстрира, че тя е била доста значима ”, счита той. Според него даже и да не е знаела произхода на парите, с които работи, дейностите на Дилкинска за наказуеми. “Когато човек би трябвало да придвижва огромни суми пари по целия свят, да ги пере и да не заплаща налози - това единствено по себе си е наказуемо. В този ред на мисли е безачение дали е знаела какъв е произходът на парите ”, уточни декор Мирбах.

Той описа още, че след триумфа на OneCoin във компанията са идвали повече пари, в сравнение с самата Ружа си е мислила. “Налице са били големи проблеми парите да бъдат изпрани. Имало е доста пари кеш. В офиса в София са приситали хора с пачки в кеш, които са желали да ги извърнат в OneCoin. Сред тях са били и престъпни персони. Искали са и да ги изперат ”, сподели журналистът.

Игнатова е имала пентхаус в Лондон, построила си е вила в Созопол, карала е скъпи коли и е купувала единствено първокласни артикули и диаманти. “Било й е все едно. Когато получаваш стотици милиони на сметката си, каквото като харчиш по милион дневно? ”, сподели режисьорът, съгласно който Игнатова е чествала рождени дни, които са коствали 800 000 евро. Краят на обилния й метод на живот идва през 2016 година ”Тогава стартират първите следствия и тя не може да се върне в Лондон. Тогава схваща, че ФБР я проверява в Германия. Това се случва през април 2017г. ”, сподели декор Мирбах. Германските служби желаят да обискират и централата на OneCoin в София. 

Пред режисьора приказва най-хубавата другарка на Ружа - Асдис Ран. Тя разказала, че в този интервал Ружа е плакала и не се е чувствала добре. Усещала е, че всичко завършва. “Във кино лентата Асдис декларира, че нейната най-хубава другарка е била доста смутена. Имала е и страхове за живота си. Били са доста тежки времена за Ружа ”, добавя режисьорът.

Той и негови сътрудници към момента не могат да стигнат до края на историята на Ружа Игнатова. След изгубването й се уповават единствено на догатки. Според някогашния началник на разследващата организация в Люксембург - Франк Шнайдер, в деня на изгубването на Игнатова той е бил в контакт с нея през целия ден. Тя е избягала в Гърция, по-късно се е върнала в България. Но това още веднъж са единствено прдположения, посочи декор Мирбах. “Вероятно е живяла известно време в страната. Аз и доста от сътрудниците допускаме, че тя е пътувала за Дубай и там е била към година ”, добави той. 

Хората, които наблюдават живота на криптокралицата, допускат, че със завръщането си у нас, се е оставила в ръцете на хората, които я пазят в България. Така тя става подвластна от тях. Според Шнайдер е била убита. “Последното известие, което той получава от нея, е “Вкъщи съм в сигурност ”. Според него обаче това е написано от хората, които са я умъртвили. Защото Франк Шнайдер и Ружа постоянно са си писали на немски, а известието е било на британски ”, сподели декор Мирбах.

Журналистът проверява в още няколко страни. Заподозрял е и няколко убийци, които съгласно него са откриваеми. Има и следи. Но продължава да се пита: Защо централата на OneCoin в София е към момента активна; Защо компанията и продажбите са към момента активни; Кой стои зад това; Кои са притежателите на OneCoin? “Мисля, че това е работа на българското правораздаване и публицисти - да открият и да се погрижат да няма повече излъгани хора ”, безапелационен е Йохан декор Мирбах.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР