Експресен автобус № 163 пуска Центърът за градска мобилност към

...
Експресен автобус № 163 пуска Центърът за градска мобилност към
Коментари Харесай

Пускат автобус експрес до Витоша през уикенда

Експресен рейс № 163 пуска Центърът за градска подвижност към Витоша през лятните уикенди. Експресът ще добавя съществуващия рейс № 63, който ще се движи по маршрута си, както и сега от понеделник до неделя.

Бързата линия ще работи през съботите и неделите, както и всички празнични дни, от 1 юли до 17 септември 2017 година Чрез нея времето за пътешестване ще бъде кратко с близо 10 минути, защото експресната линия няма да стопира на всички спирки по линията на 63, а единствено на най-оживените. Това са: „ бул. Цар Борис III “, сп. „ ж.к. Красно село “, сп. “Ул. Тодор Каблешков “, сп. „ НИМ “, сп.„ Кв.Бояна “, сп. “Бялата чешма “, сп. “Тихия ъгъл “, сп. “Дендрариум “, сп. “Златните мостове “. Първият курс е в 6.34 ч. в посока бул. „ Цар Борис “ – „ Златните мостове “. Последен противоположен курс от Витоша към града ще има в 19.45 ч.

Във върховите по натоварване летни съботи и недели, ЦГМ планува повече коли и по линия № 66, която е по маршрута от Зоопарка до хотел „ Морени “. Автобусите ще се движат в период от 30 до 45 мин. от 1 юли до 17 септември, според от часовия пояс денем. В 7.30 часа през уикендите е първият курс в посока Зоопарка към хотел „ Морени “, финален курс в противоположната посока е в 18.00 часа. 

ЦГМ се съобразил с настояванията и сигналите на пасажерите и усилва колите по част от линиите, оповестиха от ЦГМ. От 5 юли повече коли ще се движат по автобусна линия 11, 120 и 604. Също от тази дата, 5 юли се възвръща зимното разписание за рейсовете с номера 73 и 67. Вече е върнато зимното разписание за делничните дни на трамвайните линии с номера 5, 7 и 22 А. По линията на рейс 111 е повишен броя на транспортните средства с две целодневни коли за делник, а във върхов интервал ще се движат 6 броя съчленени рейса.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР