Експлозия в преработвателен завод в Илинойс остави най-малко 8 ранени, твърдят служители

...
Най-малко осем души в централен Илинойс бяха ранени в неделя
Коментари Харесай

Най-малко осем души в централен Илинойс бяха ранени в неделя при експлозия в преработвателно предприятие, съобщиха официални лица.

Експлозията е избухнала в завода на Archer Daniels Midland Company в Декейтър, Илинойс, малко след 19 часа. CT, каза говорител на компанията. Не е ясно какво е довело до взрива.

Не е ясно каква е степента на нараняванията на ранените, каза заместник-началникът на пожарната Дан Клайн пред CNN в телефонно обаждане в неделя вечерта.

Взривът е станал в източния завод в рамките на преработвателния комплекс на компанията, каза говорителят на ADM.

„ADM незабавно се свърза с пожарната служба на Декейтър, която остава на място. Няколко служители бяха ранени и транспортирани в местната болница за лечение“, каза говорителят. „Нашите мисли са с нашите колеги. Към момента нямаме потвърдена причина.“

Местоположението в Декейтър, което е на около 40 мили източно от Спрингфийлд, е централата на компанията в Северна Америка, според нейния уебсайт. На мястото работят повече от 4000 служители.

„ADM е член на общността на Декейтър, Илинойс, от 1939 г., когато започнахме строителството на най-голямата тогава инсталация за екстракция с разтворители в света“, се казва в уебсайта на компанията. „Днес Декейтър е дом на централата на ADM в Северна Америка и е най-голямото местоположение и база от служители в глобалния отпечатък на ADM. Повече от 4000 колеги работят тук в Декейтър всеки ден, за да отключат силата на природата, за да обогатят качеството на живот на милиарди по света.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР