Експлозия избухна в близост до портите на руското посолство в

...
Експлозия избухна в близост до портите на руското посолство в
Коментари Харесай

Атентатор се взриви пред руското посолство в Кабул

Експлозия избухна наоколо до портите на съветското посолство в афганистанската столица Кабул сутринта на 5 септември. Според " Ал Арабия " гърмежът е бил осъществен от нападател самоубиец. По това време пред постройката се е била струпала опашка за приемане на визи.
По предварителни данни има сред 15 и 20 души, които са ранени или починали. Според РИА Новости двама съветски жители, посланик и чиновник от защитата са потърпевши. В някои съветски медии се появи информация за минимум двама убити съветски дипломати, само че към момента няма доказани данни.
Афганистанската полиция заяви, че атентаторът е бил разпознат и премахнат от въоръжените чиновници на посолството, до момента в който се приближавал към портата.
" Преди да стигне до задачата, атентаторът самоубиец е бил разпознат и убит от защитата на съветското посолство. Все още няма информация за жертви ", споделя пред " Ройтерс " Мавлави Сабир, шеф на полицейския регион, в който е осъществено нападението.
В момента на детонацията съветски посланик е излязъл на улицата, с цел да уточни имената на претендентите за виза.
Русия е една от дребното страни, които поддържат посолство в Кабул, откакто талибаните завзеха страната преди повече от година.
Въпреки че Москва не признава публично държавното управление на талибаните, тя води диалози с публични лица за съглашение за доставка на бензин и други артикули. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР