Експертно комплексно фитопатологично обследване на всички насаждения в парк Лаута“

...
Експертно комплексно фитопатологично обследване на всички насаждения в парк Лаута“
Коментари Харесай

Голяма опасност надвисна над парк Лаута

Експертно сложно фитопатологично проучване на всички насаждения в парк " Лаута “ стартира по самодейност на Оперативна програма " Градини и паркове “ още през април и ще продължи през целия вегетационен интервал до октомври.

" При влошените през последните дни метеорологични условия констатирахме доста паднали дървета навътре в парка. Поради напредналата възраст на насажденията общото им здравословно положение от година на година се утежнява. Трябва да обследваме всички типове болести, породени от гъбни и насекомни вредители, като за това ще разчитаме на експерти в тази област “, разяснява шефът.

Той напомни, че взаимно с кметството на " Тракия “ и с присъединяване на стотици пловдивчани през есента бе направено пречистване на парка от паднали и изсъхнали дървета и клони. Напролет следва друга огромна акция. Но това не е трайно решение на казуса.

По думите на Козарев комплексното проучване на дърветата е първата значима стъпка към идващите дейности от страна на " Градини и паркове “ за запазване на " Лаута “ – реорганизация, премахване на болни, евентуално рискови, инвазивни типове и подмяната им с подобаващи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР