Експертна група от магистрати и университетски преподаватели започва от днес

...
Експертна група от магистрати и университетски преподаватели започва от днес
Коментари Харесай

Умуват как да озаптят нарушителите на пътя

Експертна група от магистрати и академични преподаватели стартира от през днешния ден обзор на актуалното законодателство във връзка с нарушителите на пътя.

Целта е да бъдат направени законови промени, с които да се постановат по-строги санкции на водачите, които не съблюдават разпоредбите за придвижване, стана ясно след извършената нощес при премиера Николай Денков среща с представители на институциите, имащи отношение по въпросите на пътната сигурност.

След срещата министър-председателят прикани обществото да се бори за премахването на възприятието на безотговорност:

" Обединихме се към няколко неща - първо, би трябвало да се преборим възприятието за безотговорност да изчезне измежду тези, които ръководят коли по пътищата. Това възприятие е прояло цялата ни система. Има доста хора, които считат, че всичко им се поставя, тъй като са видели, че могат да останат безнаказани и да не получат санкциите, които заслужават.

Ако се направи тежък случай, те би трябвало да получат своето тежко наказване ".
 
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи, че след следващата среща с близки на починали деца, е още по-сигурен, че шофирането след приложимост на алкохол и опиати би трябвало да бъде съзнателно ликвидиране:

" Убийство на пътя, породено след приложимост на алкохол или опиати, даже и след превишена скорост, би трябвало да бъде съзнателно ликвидиране. Поредният случай го потвърди това. Няма по какъв начин човек, който се е качил зад кормилото с повече от 2 промила алкохол, превишил е скоростта, убива човек на пешеходна пътека - това не може да бъде класифицирано като нищо друго, с изключение на като съзнателно ликвидиране ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР