Експертиза, според която основният свидетел е с психични отклонения и

...
Експертиза, според която основният свидетел е с психични отклонения и
Коментари Харесай

Оправдаха прокурора Сулев заради експертиза

Експертиза, съгласно която главният очевидец е с психологични отклонения и по тази причина показанията му не са годни, е повлияла на първото дело против прокурора от Софийската районна прокуратура Константин Сулев, научи “24 часа ”. Неговото име нашумя през последните месеци, откакто в края на май м.г. той повдигна обвиняване на изчезналия Петьо Петров-Пепи Еврото и момчето му за всичко Кристиян Христов. Според Софийската градска прокуратура, която пък упрекна Сулев в закононарушение по работа, той направил това, с цел да попречи на Христов да даде конференция в Българска телеграфна агенция. На нея индивидът на Пепи Еврото щял да прави разкрития за някогашния основен прокурор Иван Гешев. Този сюжет се разигра предходната година, когато войната в прокуратурата беше в цялостна мощ. Обвинителният акт против Сулев към този момент е импортиран в Софийския градски съд.

Макар и магистрат, Сулев ще бъде обвиняем за повторно в живота си.

Предишният беше за сводничество и кражба на ток. Върховен касационен съд го оправда дефинитивно и по двете обвинявания през 2020 година
Именно във връзка с сводничеството повлияла съдебнопсихиатрична експертиза на главната свидетелка. Тя се препитавала с проституция, само че била и подвластна от дрогата.
По време на следствието дамата дала показания, че Сулев ѝ уреждал срещи с негов прочут. Той плащал по 50 лева за секс, само че уговарял срещите си през обвинителя. Сулев също се възползвал от сходни услуги, твърди в показанията си дамата. Веднъж даже платил, с цел да може различен негов прочут да прави секс с нея.
Останах с усещането, че го почерпи с мен, споделя тя по време на следствието. И показва, че е желала пари на заем от прокурора.

Сулев и неговият другар всекидневно плащали по 50 лева,

само че след това минали на 40 лева Това вбесило дамата. Тя се срещала с тях, тъй като се нуждаела от пари за дрога. По това време вземала хероин.
Заради опиатите попаднала в пандиза в Сливен. Там бил и нейният разпит по делото против Сулев. Провел го следовател, а дамата била напълно съответна. По време на процеса обаче Сулев споделил, че тя е наркозависима. Затова изискал експертизата, която открила, че страда от шизофрения в резултат на използването на тежката дрога. Била оповестена за негодна да дава показания, а Сулев – оневинен. Нейните изказвания били единствената тенденция за сводничеството. Причината – тя познавала единствения си постоянен клиент, т.е. приятеля на прокурора, единствено по малко име, нямала негови координати.
Новото дело против Сулев към момента не е планувано в Софийски градски съд. През май предходната година той става един от четиримата наблюдаващи прокурори по делото против Пепи Еврото и Кристиян Христов. Именно Сулев повдига задочно обвиняване на някогашния следовател. То е по тази причина, че от началото на 2018 до май 2023 година в ресторант “Осемте джуджета ” и на други места със закани Пепи Еврото принуждавал разнообразни хора да вършат неща срещу волята им. Второто е, че с изключение на в заведението, а и в дома му на ул. “Панорамен път ” в кв. “Бояна ” Еврото правил записи на свои срещи, в това число и с магистрати. Било подредено да бъде арестуван за 72 часа, което не се случило, тъй като към този момент бил липсващ. И до момента не е ясно къде е, има съмнения, че е в прилежаща страна.

 

Източник: „ 24 часа “

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР