Експертите винаги работят с подкрепата на политическите партии, така че

...
Експертите винаги работят с подкрепата на политическите партии, така че
Коментари Харесай

Милен Велчев: Унизително ще е да останем единствените недопуснати в Шенген

" Експертите постоянно работят с поддръжката на политическите партии, тъй че без значение дали са непартийни специалисти или ярки партийни персони, главното е политическата воля на тези партии, които поддържат държавното управление и гласоподават неговия бюджет и гласоподават " срещу " на избор на съмнение. Няма значение експертността или политическата обязаност, стига да се употребява държавно управление с поддръжка. За проф. Габровски надали ще се откри някой, който да каже неприятна дума, защото той се е потвърдил в своята област ", съобщи някогашният министър на финансите Милен Велчев в студиото на " Денят ON AIR ".

Според него всяко социологическо изследване ще покаже, че хората се интересуват най-много от инфлацията, по какъв начин тя въздейства на приходите им и развиването на икономическа рецесия.

" Много е тъжно, в случай че в действителност се случи това отрицателно развиване за влизане в Шенген. Още по-унизително би било, в случай че останем единствената страна, която не се позволява в Шенген, не че би трябвало да сме вързани за Румъния цялостен живот ", разяснява гостът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му вътрешнополитическите несъгласия също способстват за отрицателния резултат, тъй като се основава усещане, че партиите, които са в съпротива, се пробват да подлеят вода и да изкарат ръководещите, че са сбъркали, в сравнение с да се реализира резултат като страна.

" Оптимист съм, че можем да се поздравим след година с влизане в Еврозоната, само че това няма да се случи просто по този начин, належащо е обединяване на тези политически сили. Ясно е, че има политически сили, които са срещу влизането в Еврозоната, само че при нас се появи, че те са в много лимитирано малцинство. Оттук нататък е доста значимо държавното управление да си сложи за приоритет влизането в Еврозоната и президентът да приказва интензивно за този наш приоритет, а политическите сили, които демонстрираха позитивната си позиция, да не стопират със своята политическа поддръжка по проблема ", уточни Велчев.

Неговото усещане е, че позицията на Българска народна банка е мощно подкрепяща самодейността за скорошно влизане в Еврозоната. Според него не е редно, когато се е оформило единно мнение на Българска народна банка, да се показва персонално мнение.

" Правилният път е да се продължи работата, стъпвайки върху параметрите от бюджета за тази година, без да се внася същински нов проектобюджет за 2023 година, тъй като не е добра концепция да се гласоподава в този парламент при неналичието на ръководещо болшинство, което ще извършва бюджета, тъй като главният риск е, че ще се случи, както един път към този момент, в навечерието на идни избори партиите да стартират да се конкурират кой ще бъде по-щедър с непознати пари ", означи гостът.

Той счита, че за всяко едно нещо могат да се намерят пари, само че те ще са за сметка на друго. И бе безапелационен, че законът ясно е споделил кой има право да взема решение за размера на минималната заплата - това е изпълнителната власт. С решение Народно събрание да нарушава към този момент настоящ закон и да изземва пълномощията на Министерския съвет, му се коства най-малкото неправилно.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР