Експертите по изкуствен интелект вдигат тревога, след като Марк Зукърбърг

...
Експертите по изкуствен интелект вдигат тревога, след като Марк Зукърбърг
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг беше обявен за „безотговорен“ относно плановете да направи усъвършенствания AI „широкодостъпен“

Експертите по изкуствен интелект подвигат паника, откакто Марк Зукърбърг сподели, че Meta възнамерява да направи усъвършенстваните AI принадлежности „ необятно налични “ за обществеността – макар предизвестията в последна сметка биха могли да съставляват опасност за човечеството.

Във видео, оповестено в неговия акаунт във Фейсбук, Зукърбърг сподели, че създаването и необятното стартиране на неестествен „ общ разсъдък “ – нормално означаващи AI системи с когнитивни качества на човешко равнище – е належащо за построяването на „ идващото потомство услуги “.

„ Тази технология е толкоз значима и опциите са толкоз огромни, че би трябвало да отворим кода и да я създадем толкоз необятно налична, колкото можем отговорно, тъй че всеки да може да се възползва “, сподели Зукърбърг.

Но Уенди Хол, прочут основан в Обединеното кралство компютърен академик, който служи в консултативния панел за изкуствен интелект на Организация на обединените нации, сподели пред The ​​Guardian, че проектите на Зукърбърг са „ в действителност доста страш...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР