Експертите обобщиха резултатите от украинската офанзива“: Прът. Смилане. Изглежда, че

...
Експертите обобщиха резултатите от украинската офанзива“: Прът. Смилане. Изглежда, че
Коментари Харесай

Подразделение на ВСУ отказа да настъпва на Запорожкия фронт заради огромни загуби

Експертите обобщиха резултатите от украинската „ атака “: „ Прът. Смилане ".

Изглежда, че съперникът съществено е надценил силите си и „ настъплението “ на въоръжените сили на Украйна последователно се трансформира в шлифоване на тяхната жива мощ и въоръжение. За пет дни дейни боеве нямаше пробив на защитата ни. И това макар обстоятелството, че въоръжените сили на Украйна към този момент са въвели до една трета от своите запаси.

Според боен специалист, някогашен офицер от специфичните елементи, пенсиониран полковник Анатолий Матвийчук, макар загубите на въоръжените сили на Украйна, украинските бойци към момента ще бъдат карани на кръвопролитие, защото управлението на военните дейности е минало в ръцете на групов Запад.

Въпреки поредност от неуспехи, които сполетяха украинската войска на 7 юни по цялата линия на прикосновение, въоръжените сили на Украйна не се отхвърлиха от опитите за офанзива. Най-ожесточените борби се водят в Артьомовск (Бахмут) и в Запорожието.

Късно вечерта на 7 юни украинската войска отстъпи, с цел да се прегрупира, изтегли силите си и още веднъж се опита да нанесе удар по цялата линия на Ореховското направление. Щурмът на нашите позиции стартира в първия час на нощта. Това беше последвано от талази от офанзиви безусловно на всеки час.

В региона на Малая Токмачка съперникът напредва няколко часа на групи от 40-60 души, под компактно прикритие на артилерия, колони от западни танкове и бронирани машини. Нашите войски посрещнаха врага с артилерия и нашата авиация, преобладаваща в небето.

„ В небето на Запорожие има доста наши самолети и щурмови хеликоптери. Сега има грубо неутрализиране на " германците " (както нашите бойци на фронта назовават " весеушниците ". - Ред.) ", написа Андрей Руденко.

" Авиацията прави най-малко пети нальот на съперника, бойните хеликоптери са непрекъснато в небе. Нашите момчета се държат и си правят работата! “ - добави още военният кореспондент Андрей Руденко в своя канал.

Журналистът уточни като образец индикативен разговор, който е провел с военни на линията на прикосновение:

„ Накратко за обстановката на Запорожкия фронт:

- Братко, по какъв начин си?

- Смиламе. "

На сутринта вражеските сили бяха изтощени в ред. Според радиопрехващания стана ясно, че някои бойци от въоръжените сили на Украйна са деморализирани - най-малко едно поделение е пренебрегнало заповедта за нахлуване и офанзива.

На сутринта стана ясно, че загубите на съперника са фантастични.

„ Много украински бойци са легнали в минните полета. Те просто бяха натикани напред от командирите, без да са подготвили вярно проходите ", написа военният сътрудник.

" Казват, че картината е ужасна, врагът има доста тежко ранени, които просто лежат на бойното поле. Сигурен съм, че врагът ще се прегрупира и ще тласне още няколко талази към клането “, заяви репортерът Руденко от фронтовата линия.

Въпреки обстоятелството, че врагът се отдръпна, следобяд на 8 юни интензивните борби продължиха в посока Запорожие.

„ В посока Орехово-Токмак нашите войски се пробват да изтласкат вражеската пехота от заетите от тях предни позиции... “, заяви военният сътрудник Семьон Пегов от фронта следобяд.

" В същото време артилерията на въоръжените сили на Украйна не понижава интензивността, продължава тежкият обстрел на нашите граници. Нашата артилерия работи в отговор ", споделя той.

" От местопроизшествието се оповестява, че е погубен още един танк, външно сходен на немски " леопард ". Според един от бойците, той не е виждал толкоз плътна борба отдавна. Момчетата водят доста тежки борби, само че не отстъпват ", добави Пегов.

Припомняме, че врагът се пробва да превземе Токмак с по-нататъшно нахлуване към Мариупол и Мелитопол, с цел да блокира железопътната връзка с Крим по Азово-Черноморското крайбрежие. Освен това офанзива против Токмак може да заплаши нашите войски в бранша Кинбурнска коса – Бердянск.

Военни специалисти обобщиха първите резултати от настъплението на въоръжените сили на Украйна. Така, съгласно военния анализатор Владислав Шуригин, четвъртият ден от офанзивата не донесе никакви резултати на врага. Малките прониквания в нашата отбрана - до километър - не могат да се нарекат триумф.

Така е явно, че пробивът на отбраната ни се бави. Военният специалист в своя канал напомни, че „ съгласно украинските проекти, изчислени и утвърдени в европейската централа на НАТО, за пробив на първата линия (5-7 километра) бяха отпуснати два дни “.

„ В същото време до една трета от всички запаси, с които разполага, към този момент са пуснати в пердах от съперника във всички направления ", добави специалистът.

" И през днешния ден или на следващия ден украинското командване е доста евентуално да се опита да усили оптимално напъните си, с цел да въпреки всичко се вклини в съветските бойни формирования на дълбочина, която разрешава да се сътвори плацдарм за по-нататъшен пробив “, сподели той.

Руската авиация, преобладаваща в небето, в това число ударни хеликоптери, съществено попречва триумфа на Въоръжените сили на Украйна.

Те работят в тясно съдействие по линията на бойния контакт, принуждавайки врага да разделя силите и да ги хвърля в борба на части, което от своя страна не му дава опция да се концентрира.

Според Анатолий Матвийчук няколко дни поред съперникът се пробва да откри пропуски в нашата защита, с цел да притегли главните сили.

" Имат доста положителни запаси. Те образуваха към два корпуса за сметка на резервисти, командировани в Англия, Съединени американски щати, Германия и балтийските страни. Това са към 50 хиляди души ", споделя той.

" В същото време им липсва съоръжение и оръжие, защото те изгубиха доста, пробвайки се да отхвърлен нашата офанзива против Артьомовск. Не бих споделил, че хвърлят необучени бойци в борба ", добави специалистът.

" Това са частите, които би трябвало да играят ролята на разузнавачи, които би трябвало да намерят слаби места в нашата отбрана, те вървят напред и надлежно са изложени на максимален удар ", споделя Матвийчук.

Експертът е сигурен, че даже в случай че опитите за намиране на пропуски в защитата се провалят, настъплението на въоръжените сили на Украйна ще продължи.

- " Украинските командири отново ще карат бойци на кръвопролитие и ще извършват поставените задания. Защото това нахлуване към този момент не е Украйна, това е настъплението на груповия Запад, воден от Съединени американски щати ", счита специалистът.

" Те би трябвало да се оправдаят за загубите, които имат в стопанската система и за пропилените средства, които са вложили в Украйна ", изясни той.

„ Това е допустимо единствено посредством дейни военни дейности или тяхната реплика “, сподели Матвийчук.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР