Експертите на Националната агенция за приходите (НАП) ще обучават млади

...
Експертите на Националната агенция за приходите (НАП) ще обучават млади
Коментари Харесай

НАП ще обучава младежи как да се предпазят от данъчни измами

Експертите на Националната организация за приходите (НАП) ще образоват младежи по какъв начин да се защищават от данъчни измами и по какъв начин да подобрят фискалната си просветеност. Инициативата е част от пилотен план на Европейския съюз за цифрово данъчно обучение за млади европейци (TAXEDU).

Програмата се осъществя с присъединяване на 16 данъчни администрации от Европейски Съюз, в това число България.

За задачите на плана е основан порталът TaxEdu , на който потребители от цяла Европа могат да видят интерактивни образователни материали, микромодули, свързани с данъчни тематики и интерактивна игра, представяща данъчни въпроси по един занимателен и прелъстителен метод.

Материалите са ориентирани към три възрастови групи – деца на възраст сред 9 и 12 години, тинейджъри на възраст сред 13 и 17 и по-големи младежи. Порталът предлага и спомагателни запаси в помощ на учителите, които желаят да вкарат тематиката в образователните си часове. Материалите се оферират на всички публични езици на Европейски Съюз, в това число и на български.

Като част от възприетата политика в цяла Европа за нуждата от данъчно обучение за младите, Национална агенция за приходите реализира  просветителната си стратегия „ Влез в час с налозите “ от 2013 година, напомнят от приходната администрация. В рамките на плана данъчни лектори водят образователни часове в междинните учебни заведения в цялата страна, като се срещат с над 25 хиляди възпитаници годишно.

От 2016 година приходната организация добави изцяло нов съставен елемент към плана си - онлайн курсовете по данъчни и осигурителни въпроси, които са налични гратис за всички онлайн консуматори на www.vlezvchas.bg.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР