Експерти в община Пловдив препоръчват за отопление през зимния сезон

...
Експерти в община Пловдив препоръчват за отопление през зимния сезон
Коментари Харесай

Вижте с какво е най-добре да се отоплявате през зимата

Експерти в община Пловдив предлагат за отопление през зимния сезон да се употребяват сухи дърва, които отделят по-малко фини частици във въздуха. В поддръжка на това от общината оповестяват, че от началото на април няма регистрирани наднормени стойности по индикатор "фини прахови частици " в атмосферния въздух от автоматизираната измервателна станция "Каменица ".

Тя дава отговор на условията на градския фонов пункт за мониторинг на атмосферния въздух на територията на общината и от нея ежедневно екодирекцията в града дава информация за качеството на атмосферния въздух, прецизират от общинския пресцентър.
Горенето на сухи дърва ще понижи с над 40 на 100 отделяните излъчвания на фини прахови частици, като за предпочитане е те да се оставят да изсъхнат по натурален път за към година, допълват екоинспекторите. Отделно почистването на комините всяка година също спомага за намаляването на концентрациите на замърсители в обитаемоте места.

Въздухът ще се замърсява по-малко и при потреблението на висококалорични въглища за отопление. Те имат лимитирано наличие на сяра и пепел и въпреки да са по-скъпи, отделят повече топлота и мечтаната температура се реализира с изгарянето на по-малки количества, се показва в известието на общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР