Експерти твърдят, че мистериозното древно устройство може да е започнало

...
Експерти твърдят, че мистериозното древно устройство може да е започнало
Коментари Харесай

Учени разбраха кога е започнал да работи за първи път Механизмът от Антикитера

Експерти настояват, че мистериозното антично устройство може да е почнало да работи за първи път на 22 декември 178 година прочие н. е.Учените считат това устройство за едно от най-важните археологически открития в историята. Приема се, че този чудноват механизъм на 2000 години е форма на ранен астрономически компютър.Как античните гърци са създали устройство, което е изпълнено с умопомрачителен набор от бронзови зъбни колела, остава мистерия, изключително като се има поради интервала от време, в който е основано.

 Механизмът от Антикитера
Механизмът от АнтикитераПървоначално водолази го извличат от остатъци. Механизмът е открит дружно с разнообразни други артефакти, в това число монети, бижута, керамика и фрагменти от скулптури.Четете още: Неудобните артефакти: изчезналият Клин от Аюд, РумънияОт откриването си устройството е обект на интензивно изследване и спор, като археолозите се пробват да схванат задачата и произхода му.
Сега, ново изследване допуска, че устройството за първи път е пуснато в употреба на 22 декември 178 година прочие н. е.Изследователите спекулират, че слънчево затъмнение, комбинирано със зимното слънцестоене на идващия ден – и двете астрономически значими събития по това време – са били идеално време за задействане на механизма.Според тях, това е „ присъща, значима и елементарно откриваема “ дата за началото на Механизма от Антикитера.Въпреки, че това умозаключение сигурно е завладяващо, други специалисти не са сигурни дали тази дата е точна. Те считат, че в случай че съответна начална дата е вярна, други сезони и дати, показани на устройството, биха били неточни …
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР