Експерти ще влязат днес в оръжейните складове край Карнобат, в

...
Експерти ще влязат днес в оръжейните складове край Карнобат, в
Коментари Харесай

Следователи влизат на оглед в гръмналите складове на Гебрев край Карнобат

Експерти ще влязат през днешния ден в оръжейните хранилища край Карнобат, в които на 31 юли имаше гърмежи и пожар.

Те са за муниции с отпаднала нужда. Взривовете са били предшествани от пожар в една от 4-те здания на компания “Емко ”, благосъстоятелност на оръжейния търговец Емилиян Гебрев. Няма жертви и потърпевши при случая.

Достъпът до складовете беше неосъществим, защото съгласно напътствията проверяващите не могат да влязат на терен първите 72 часа след гърмежа.

Затова до през вчерашния ден работата им се организираше отдалечено – с разпити на очевидци и оглед на записите от охранителните камери и посредством дрон.

“Не мога да кажа аргументите за гърмежите, това е работа на проверяващите ”, сподели Гебрев часове след гърмежите. По-късно посочи, че няма по какъв начин да се случи самовъзпламеняване, тъй като си има условия, които са спазени.

Според кмета на Карнобат Георги Димитров поради ранния час и отдалечеността на складовете локалните не са усетили гърмежа. Складовете се намират на 4 км от града в местността Чобан дере.

Във вторник Емилиян Гебрев съобщи за в. „Гардиън“, че е 100% сигурен, че съветски сътрудници стоят зад гърмежите в складовете му.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР