Експерти от регионалните управления на Министерството на образованието и науката

...
Експерти от регионалните управления на Министерството на образованието и науката
Коментари Харесай

Експерти от МОН ще помагат на начинаещи учители

Експерти от районните ръководства на Министерството на образованието и науката са наставници на начинаещи учители по европейския план Novice Educator Support and Training (NEST). Това оповестиха от ведомството.

В рамките на двете образователни години от плана (2021/2022 и 2022/2023) специалистите от РУО минават през три образования и вземат присъединяване в три срещи за поддръжка.

На 6 и 7 април в Стара Загора представители на 14 районни ръководства на образованието се концентрираха върху това по какъв начин да поддържат начинаещите учители да развиват социално-емоционални умения в класните си стаи и по какъв начин да мерят и проучват напредъка на учениците с другите типове оценения.

Експертите, които към този момент реализират попечителство задълбочиха разбирането си за това по какъв начин учителите и техните възпитаници да осмислят своя прогрес, да рефлектират върху прекарването си и да си слагат последващи стъпки за развиване, с цел да продължат образованието си за ефикасни наставници на начинаещи учители.

Всеки един от наставниците в плана поддържа по трима начинаещи учители, с които работи директно и може да приложи наученото от обучителната стратегия.

Обучението е второ за втората година на плана NEST.

Реализира се в 6 страни (България, Австрия, Белгия, Румъния, Испания, Великобритания). Оценител на плана е проучвателен екип от Университета Дуйсбург-Есен, Германия. В плана се образоват 60 специалисти от районните ръководства на образованието за реализиране на методическа поддръжка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР