Eксперти от Район Слатина в София отново ще посетят жилището

...
Eксперти от Район Слатина в София отново ще посетят жилището
Коментари Харесай

Общината отново ще инспектира барбекюто на Пламен Георгиев

Eксперти от Район „ Слатина ” в София още веднъж ще посетят жилището на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, с цел да инспектират навесите на терасите в парцела.
 Шефът на общинския строителен контрол подаде оставка поради навеса на Пламен Георгиев  Няма да бутат противозаконните постройки на терасата на шефа на КПКОНПИ
Това стана ясно от изявление с кмета на Район " Слатина " Наталия Стоянова пред bTV.

При миналата инспекция районното кметство излезе със умозаключение, че пристройките би трябвало да бъдат съборени. Актът обаче беше обезсилен от шефа на " Общински строителен надзор " арх. Влади Калинов - решението, което докара до оставката на самия Калинов.

Днес кметицата Наталия Стоянова призна, че заповедта на Калинов е била непредвидена и си я изяснява с „ неверен прочит на закона ”: „ Оставката е персонален акт, за нея пояснение би могъл да даде този, който я е подал. Нас ни интересува преписката да бъде доведена до своя легален край ”.

По думите ѝ в тази ситуация няма по какъв начин да се приказва за допустимост на постройките на покрива, защото покривите са с към метър над допустимата кота. тя споделя, че не е имало напън при инспекцията. „ Не е имало нещо по-особено, това е противозаконен градеж – такива има на всички места в страната ”, заяви кметът. По думите ѝ притежателят е оказвал цялостно подпомагане.

Новата инспекция ще включва разбор на към този момент събраните документи и евентуално спомагателна ревизия, защото, да вземем за пример, е допустимо притежателят самичък да е съборил навесите, изясни Стоянова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР