Експерти от Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) са

...
Експерти от Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) са
Коментари Харесай

Експертите от ОЗХО влязоха в Дума

Експерти от Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) са влезнали през днешния ден в сирийския град Дума, където на 7 април беше осъществена хипотетична офанзива с химическо оръжие, предадоха организациите Франс прес и Ройтерс, като се позоваха на сирийски държавни медии.

Екипът дойде в Сирия още през уикенда, с цел да проверява нападението.

Влизането на специалистите в град Дума обаче беше забавено заради липса на гаранции за тяхната сигурност .

Сириец у нас: Няма химически оръжия, Съединени американски щати желае нефт

Доналд Тръмп: Готови сме да ударим Сирия още веднъж

Съединени американски щати, Англия и Франция удариха Сирия

Съединени американски щати, Франция и други западни сили упрекнаха сирийското държавно управление и Русия в съзнателно закъснение на задачата на ОЗХО и показаха опасения, че мястото на хипотетичната химическа офанзива може да бъде манипулирано.

„ Това е нашето схващане.

Руснаците може би са посетили мястото на офанзивата. Ние сме загрижени, че те са го трансформирали

(бел. ред. мястото на атаката), с цел да попречат на следствието на ОЗХО”, заяви Кен Лард, представител на Съединени американски щати в ОЗХО, по време на диалозите на срещата на ОЗХО.

Днес френският министър на външните работи разгласи, че е „ доста евентуално доказателствата и съществени детайли нужни за следствието да изчезнат от местността, която е напълно следена от армиите на Русия и Сирия”.

Ужас в Сирия: най-малко 70 жертви на хипотетична офанзива с газ

Доналд Тръмп: Русия и Иран поддържат животното Асад

А представителят на съветския президент

Дмитрий Песков съобщи: „ Ние считаме, че сходни обвинявания против Русия са безпочвени “ ,

като добави, че Москва поддържа „ безпристрастното следствие “. В понеделник върховен съветски боен сподели, че специалистите ще влязат в Дума в сряда.

На 7 април неправителствената организация "Белите каски ", която работи в Сирия в регионите на интензивност на сирийската съпротива, основаната в Лондон Сирийска обсерватория за човешки права, Сирийско-американското здравно общество и още редица медицински и правозащитни организации оповестиха, че над последното гнездо на опозиция на терористите в сирийския регион Източна Гута е хвърлена хлорна бомба, в следствие от което са починали десетки, а стотици са ранени. Смята се, че офанзивата е била осъществена от режима в Дамаск. Както Дамаск, по този начин и Москва отхвърлиха информацията.

Съобщенията провокираха остра реакция на интернационалната общественост. След хипотетичната химическа офанзива в град Дума, Източна Гута, Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се събира на изключително съвещание, на което да разиска обстановката в Сирия. За незабавната среща настояха Съединени американски щати и още осем други страни, в това число непрекъснатите членове Франция и Англия.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР