Експерти от Българския енергиен и минен форум изпратиха сигнал до

...
Експерти от Българския енергиен и минен форум изпратиха сигнал до
Коментари Харесай

Обществената поръчка за разширението на ПГХ „Чирен” е манипулирана, алармира експерт

Експерти от Българския енергиен и минен конгрес изпратиха сигнал до институциите, в който предизвестяват за риск и за подозрения за корупционни практики при разширението на газовото вместилище в Чирен.

 

„ Причината да изпратим този сигнал е голямото ни безпокойствие от метода и метода, при който се осъществя планът за уголемение на ПГХ Чирен. За страдание, изпълнителят и възложителят позволяват фундаментална смяна на плана, като се предлага подмяна на вида сондажи, които би трябвало да се сондират, смяна на структурата и някои спомагателни отрицателни оферти за БТГ. “

Това сподели в студиото на Euronews PrimeTime енергийният специалист Христо Казанджиев.
Самото управление на „ Булгартрансгаз “, сякаш толерира едно такова държание, без значение от възраженията на водещи специалисти, както в сдружението, по този начин и отвън него.
Христо Казанджиев, енергиен специалист

„ Основната причина, по наше мнение, е да се понижат разноските за сондиране, разноските за реализация на плана, вследствие на което изпълнителят ще инкасира непозволено доходи от близо 100 милиона лв. “, уточни Казанджиев.
Тази социална поръчка е манипулирана от момента на нейното оповестяване, повода за това е късият период, в който би трябвало да се осъществя – 600 дни, в които би трябвало се изпълнят голям размер действия. Това включва 13 сондажа, 10 от които наклонено ориентирани, т.е. доста по-сложни от това да се сондират отвесни сондажи.
Христо Казанджиев, енергиен специалист

„ Така че по наше персонално мнение определеният към сегашния миг реализатор не е в положение да извърши поръчката такава, каквато е оповестена. За да компенсира своята неналичието на нужния експертен потенциал, предлага нещо, което е отречено във времето “, сподели Казанджиев.

От Българския енергиен и минен конгрес упорстват за неотложно преустановяване на осъществяването на поръчката и оповестяване на нова при оповестените технико-икономически условия, тъй че да може да се осъществя в един по-дългосрочен проект на нужното техническо равнище.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР