Експерти: Никой съдия не е искал да хвърли в затвора Тръмп за неуважение, „но това може да се промени“ с Chutkan

...
Доналд Тръмп продължи да атакува специалния прокурор Джак Смит и
Коментари Харесай

Доналд Тръмп продължи да атакува специалния прокурор Джак Смит и обеща да продължи да говори за наказателното си дело заради усилията му да отмени изборите през 2020 г., въпреки че прокурорите искат защитна заповед, за да спрат бившия президент и неговия екип от публично разкриване на доказателства. кампания в Ню Хемпшир във вторник, съобщи Associated Press. Неговите обиди дойдоха само дни след като Министерството на правосъдието поиска от съдия да одобри заповед, ограничаваща Тръмп от публично разкриване на доказателства по делото за изборите през 2020 г.

„Личните атаки на Тръмп срещу прокурори, съдии и семействата им може да играе добре с ядрото на своята политическа база, но в контекста на делата срещу него и съдебните процеси, пред които е изправен, той не си прави никакви услуги“, каза Джеймс Семпъл, професор в Юридическия факултет на университета Хофстра, пред Salon.

Съдията, председателстващ делото, е насрочил заседание относно заповедта за защита за петък сутринта. След митинга си във вторник Тръмп публикува в своята социална медийна платформа Truth Social, атакувайки окръжния съдия на САЩ Таня Чуткан.

„Ако бъде наложена защитна заповед, съдията вероятно ще изложи последствията за нарушението му в самата заповед и тези последици биха могли да включват допълнителни обвинения или дори възможността да бъде държан за неуважение“, каза Семпъл.

Съдия Чуткан има редица опции, ако Тръмп наруши защитната заповед, преди федералният прокурор Неама Рахмани и президентът на базираната в Лос Анджелис West Coast Trial Lawyers казаха пред Salon. Нейните възможности варират от глоба до задържане под отговорност за неуважение и дори евентуално вкарване в затвора.

„Но наистина ли един съдия ще хвърли в затвора Доналд Тръмп по време на президентска кампания? Вероятно не“, Рахмани казах. „Съдия Чуткан вероятно ще предупреди Тръмп за нарушаване на заповедта й за защита, но тя наистина няма да направи нищо по въпроса… Досега нито един съдия не е искал да осъди Тръмп за неуважение и да го затвори, но това може да се промени, ако той продължи да се подиграва Заповедите на съдия Чуткан."

Историята продължава

Правният екип на Тръмп твърди, че бъдещата заповед е твърде широка и вместо това поиска съдията да въведе версия, която е "по-малко ограничителна", така че заповедта да не ограничаване на свободата му на словото, както е защитено от Първата поправка, мнение, което Тръмп повтори по време на речта си във вторник.

„Ще разгледам този въпрос“, каза Тръмп на митинга. „Те няма да нарушат моята Първа поправка.“

Той каза, че трябва да може да отговаря на въпросите на репортерите по случая и че ако не го направи, „не е добре за гласовете“, както той иска да победи Байдън.

Бившият президент също така цитира филма "2000 мулета", който твърди, че е широко разпространена измама на гласоподавателите на последните президентски избори. Техните твърдения за изборни измами са били многократно развенчавани от експерти по сигурността на изборите.

„Твърденията на Първата поправка на Тръмп са абсурдни“, каза Семпъл. „Ние криминализираме всякакъв вид незаконна дейност. … Подправянето на свидетели и отправянето на заплахи срещу свидетели и юристи застрашава не само безопасността на хората, но и целостта на съдебния процес. Тръмп иска сладкото – защитата, предоставена на обвиняемите по престъпления – без горчивото , пропорционалните задължения, необходими за справедливи процеси. Той не трябва и няма да получи и двете посоки. това не му дава „свобода“ да атакува съдията, прокурорите или свидетелите, добави Рахмани.

„В контекста на това съдебно дело документите не са реч, така че Тръмп няма права съгласно Първата поправка да разпространява документи, които са предмет на заповед за защита“, добави той. „Ние сме в неизследвани води. Никога досега водещ кандидат за президент не е бил обвинен. Тръмп ще получи повече свобода да говори публично по случая, отколкото типичният обвиняем по престъпление.“

Искам ежедневен преглед на всички новини и коментари, които Salon може да предложи? Абонирайте се за нашия сутрешен бюлетин, Crash Course.

Тръмп също е изправен пред обвинения в съда на щата Ню Йорк и федералния съд във Флорида. Освен това има възможност за повдигане на държавни обвинения в Грузия, където той се опита да оспори загубата си на изборите през 2020 г.

Бившият президент отрече каквото и да е нарушение по което и да е от делата срещу него и вместо това призова за Министерството на правосъдието да бъде съдено за неправомерно поведение. Той многократно атакува Смит в социалните медии и нарече продължаващото разследване лов на вещици.

„Тръмп е изправен пред още едно обвинение, което ще бъде повдигнато всеки ден – прокурорът от Джорджия Фани Уилис ще го преследва,“ каза Рахмани. „Колелата вече се разклащат за Тръмп и неговия правен екип, докато се занимават с три наказателни дела и няколко големи граждански процеса, които предстоят в Ню Йорк. Тръмп и неговите адвокати не винаги са на една и съща страница. Неговите правни сметки са балон, което трябва да е тревожно дори за толкова богат човек като него. Какво се случва, когато към купчината се добави още един случай от Джорджия?"

Прочетете повече

за атаките на Тръмп относно съдия Чуткан

Правни експерти: Адвокатите на Тръмп „подкопаха“ собствените си аргументи – и Джак Смит ги пречупи

Съдия Таня Чуткан получава повишена сигурност на фона на истината на Тръмп Социални атаки: доклад

„Трябва да бъдем много внимателни“: Тръмп в противоречие със собствения си главен адвокат заради отвода на съдията

< p>

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР