Експерти на РИОСВ – Пловдив, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ и

...
Експерти на РИОСВ – Пловдив, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ и
Коментари Харесай

След проверката РИОСВ и Басейнова откриха мъртва риба във...

Експерти на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив, Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ и Регионалната лаборатория на Изпълнителна агенция по околна среда в Пловдив откриват аргументите за съществуване на екземпляри мъртва риба в река Въча. Те са направили обход по течение на реката от моста на Кричим в посока село Устина. На място установяват единични екземпляри мъртва риба в продължение на към 200 метра.

Източникът на замърсяване е преливният колектор от канализацията на Кричим за дъждовни води. Водата е с кафяво-бял цвят, като е с присъщ аромат на битово-фекални води.

Взети са проби на място преди и след преливника, както и от тръбата. Измерените стойности от преливника демонстрират рН – 7,44, електропроводимост – 1220 µS/сm, а след тръбата – рН е 8,04, а електропроводимостта – 195 µS/сm.

При инспекцията са взети проби за разбор на пестициди, общи физикохимични индикатори и метали. Те ще бъдат изследвани от Регионална лаборатория в Пловдив към Изпълнителната организация по околна среда.

Екипът от специалисти на трите структури на Министерство на околната среда и водите беше образуван след сигнала за видяна по течението на реката мъртва риба, получен от кмета на община Кричим Атанас Калчев.
тагове Регионална инспекция за опазване на околната среда Басейнова дирекция мъртва риба река Въча
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР