Експерти на Басейнова дирекция Източнобеломорски район“, Регионалната лаборатория към ИАОС

...
Експерти на Басейнова дирекция Източнобеломорски район“, Регионалната лаборатория към ИАОС
Коментари Харесай

Експерти и ученици изследват водите на Марица

Експерти на Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “, Регионалната лаборатория към Изпълнителна агенция по околна среда в Пловдив и възпитаници от СУ „ Св. Патриарх Евтимий “ ще отбележат Световния ден на мониторинга на водата, като изследват водите на р.Марица при Пловдив.

Мътност, киселинност (pH), температура и разперен О2 са знаците за качество на водите, които ще бъдат проследени на място. Резултатите ще бъдат систематизирани и оповестени на уеб страницата на дирекцията и ще бъдат предоставени за попълване на международната база от данни, която се поддържа от формалния уебсайт на Мониторинга на водата (www.monitorwater.org). Мястото на пробовземането е река Марица пред " Водната палата " от 13:00 часа.

На 18 октомври се отбелязва Световният ден за мониторинг на водата от 2002 година, която беше оповестена за Световна година на чистата вода.

Всяка година през септември и октомври в целия свят се организира мониторинг върху качеството на водата, като се следят съществени индикатори за здравето на хората и жизнеспособността на екосистемите.

Идеята е в този мониторинг да взе участие гражданското общество, доброволци, организации за надзор на водата, учебни заведения и неправителствени организации.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР