Експерти коментираха пред БТВ двата случая на пребити младежи -

...
Експерти коментираха пред БТВ двата случая на пребити младежи -
Коментари Харесай

Психиатър за полицейското насилие над младежи: Учим децата си на саморазправа, авторитетите не са родителите и учителите

Експерти разясниха пред БТВ двата случая на пребити младежи - в Плевен и в Дупница. Миналата година момче, по думите на юриста му, е било пребито от служители на реда от две патрулки. В Плевен пък чиновници на реда, които не са били на работа и са били цивилни, са удряли 19-годишен. По думите на татко му, е имало сдърпване сред две групи пред локална дискотека и служителите на реда са се намесили да разтърват младежите.

" Случаят в Плевен е доста стеснителен. Полицаят следва да се намеси и да предотврати сборичкване. Злоупотребата със мощ е извънредно притеснителна, в случай че не е съответна. Полицаят би трябвало да се легитимира, когато предотвратява случай ". Това съобщи някогашният началник на Столична дирекция на вътрешните работи Валери Йорданов. " Каквото е обществото, такива са ни и служителите на реда. Има обаче правораздавателни органи, които би трябвало да си свършат работата ", сподели още Йорданов.  

" Агресията стана част от нашия живот. Полицаите са импулсивни и желаят да управляват ситуацията с белезници, на това ги учат. В един миг стартират да злоупотребяват със мощ. Нека да си спомним случаите на убити от служители на реда в Съединени американски щати. На тази възраст децата трансформират държанието си. Авторитетите от дълго време не са родителите и учителите, а тарторите на групи. Особено и след приложимост на алкохол, се стига до сходни сбивания ", разяснява психиатърът доктор Веселин Герев.  " Случаите са частни. На мен ми прави усещане какъв брой обикновено си приказваме за експанзията. Ние не възпитаваме децата си да тушират напрежението, а на разпра. Провокациите стават след вербална експанзия. Затова, апелирам всички родители да възпитават децата си ", сподели още психиатърът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР