Експерти, изследващи връзките между коронавирусната ваксина на британско-шведската фармацевтична компания

...
Експерти, изследващи връзките между коронавирусната ваксина на британско-шведската фармацевтична компания
Коментари Харесай

ЕМА не е открила специфичен възрастов риск за ваксината на AstraZeneca

Експерти, изследващи връзките сред коронавирусната ваксина на британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca и кръвните съсиреци, не са разкрили характерни рискови фактори, в това число възрастта , само че правят по-нататъшен разбор. Това оповестиха от Европейската организация по медикаментите (ЕМА), представени от " Франс прес ".

EMA обаче посочи, че нейната комисия за сигурността чака да издаде " обновена рекомендация " по отношение на противоречивата ваксина след месечното си съвещание идната седмица.

Германия през вчерашния ден стана последната от поредност страни, които предложиха да не се употребява имунизацията на AstraZeneca за по-млади хора след редки известия за съсирване на кръвта, макар че EMA съобщи, че тя е безвредна.

" Понастоящем прегледът не е открил никакви характерни рискови фактори, като възраст, пол или предходна здравна история на нарушавания на съсирването, за тези доста редки събития ", се твърди в изказване на основаната в Амстердам EMA.

" Причинно-следствената връзка с имунизацията не е потвърдена, само че е допустима и спомагателният разбор продължава ", допълниха от организацията.

Изявлението на ЕМА беше направени, откакто специалисти се срещнаха в понеделник, с цел да обсъдят последните си констатации по отношение на имунизацията на AstraZeneca. Техните мнения ще бъдат разисквани на съвещанието на комисията по сигурност идната седмица.

Регулаторът повтори визията, което даде в мощно предстоящото изказване на 18 март, казвайки, че " изгодите от отбраната на хората от Covid-19 със обвързваните с тях опасности от гибел и хоспитализация надвишават вероятните опасности ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР