Експерти: Дръзкият съд на Cannon да я замени, след като „излезе да се замахне“ срещу Джак Смит в нов ред

...
САЩ Окръжният съдия Ейлийн Кенън, назначеният от Тръмп, който наблюдава
Коментари Харесай

САЩ Окръжният съдия Ейлийн Кенън, назначеният от Тръмп, който наблюдава делото му за класифицирани документи, излезе „замахвайки срещу специалния прокурор“ Джак Смит в понеделник, поставяйки две запечатани искания, подадени от екипа на Смит, и го насочва да разгледа правната уместност на „извън- окръжно голямо жури“, което продължава да разследва случая, съобщи Кайл Чейни от Politico. „Наред с другите теми, повдигнати в предложението, отговорът трябва да се отнася до правната уместност на използването на производство извън окръжното голямо жури за продължаване на разследването и/или за търсене на изслушвания след повдигане на обвинението по въпроси, свързани с настоящия обвинителен въпрос в този район", пише съдията от Флорида.

Правни експерти изразиха загриженост относно решението. „Изглежда като добра седмица да поискаме от 11-ти окръг да смени съдията“, написа в Туитър бившият прокурор на САЩ Джойс Ванс. „Ако Министерството на правосъдието подаде под печат определени документи и съдия Кенън току-що разкри съществуването на иначе поверително производство на голямо жури, може да сме на етап искане за отвод на Министерството на правосъдието“, добави правният анализатор на MSNBC Кейти Панг. „Обзалагам се, че разказът на съдия Кенън за разследването извън района не е цялата история. Но ми е трудно да разбера как тя може да оправдае, че не е подпечатала заповедта си, като се позовава на друго голямо жури. Възможно ли е това да е възможно средство за отнемането й и търси нейния отвод? Все още не е ясно", написа бившият прокурор на САЩ Хари Литман.

Зоуи Тилман от Bloomberg отбеляза, че екипът на Смит по-рано потвърди, че продължава да използва големите съдебни заседатели на окръг Колумбия и Флорида след обвинението на Тръмп срещу " разследване на допълнителни възпрепятстващи дейности." Но бившият федерален прокурор Андрю Вайсман, който е служил в екипа на специалния прокурор Боб Мюлер, каза, че решението на Кенън „ясно показва нейното невежество (пристрастност? и двете?)“ „Разследваните престъпления за възпрепятстване са обвинения, които биха могли да бъдат повдигнати във FLA или в окръг Колумбия и по този начин може да бъде разследван в който и да е район. И имаше поведение, за което се твърди, че е извършено извън FLA," обясни той.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР