Експерт разясни какъв газ използва България сега и на каква

...
Експерт разясни какъв газ използва България сега и на каква
Коментари Харесай

Еленко Божков: Продължаваме да използваме руски газ, но по-скъп

Експерт обясни какъв газ употребява България в този момент и на каква цена.

" Ние сега използваме газ, който се заплаща от Гърция и който ще бъде сменен от това количество природен газ, което ще дойде от Тексас, с тези два кораба. Продължаваме да използваме съветски газ, единствено че по-скъп ", съобщи енергийният специалист Еленко Божков в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите му е повече от необичайно, че не знаем коя е компанията за американския полутечен газ.

" Ние не знаем също има ли задоволително количества и каква е цената. Абсурдно е, това, което твърди началникът на кабинета. Не може да има 4 пъти по-евтина цена от пазарната, тъй като газът не може да се добие на такава цена ", посочи енергийният специалист.  

Той разяснява, че процедурата по стартирането на Комотини - Стара Загора е в добър напредък и е напълно предстоящо да забележим природен газ в края на август, който идва от Азербаджайн по тази връзка.

" Разговорът, който е воден за приемането на двата танкера природен газ, е бил политически, а не търговски. Поети са някакви задължения, за които няма подписан контракт или той не е подписан от шефа на " Булгаргаз ". Възможно е да има спор на ползи или сделки под масата. За 7 месеца ни трябват 28 танкера, в случай че ги получим ", уточни Еленко Божков пред Bulgaria ON AIR.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР